Det ska börjas i tid...

Traditionsenligt anordnar Vinslövs Hembygdsförening Smidesdag i Vinslövs Smedja den första lördagen i september.

Många av traktens lokala smeder finns på plats och visar sitt hantverk. Smidesföremål finns till försäljning.

Särskilt spännande detta året är att tre stycken mycket duktiga smeder, som under året gått i lära hos hembygdsföreningens ordförande Lars Persson, (själv smed), kommer att deltaga och visa upp sina alster.

Det är intressant att yrket som smed verkar ha fått en nytändning. Du som besöker oss är välkommen att låta dig inspireras och prova att smida under sakkunnig ledning.

Arbete pågår.

Men det är inte bara smide – liksom tidigare år visar de stolta ägarna till olika veteranfordon upp sina ögonstenar.

Ni som vill se fårvallning: Mellan kl 10.00 och 11.30 jobbar några duktiga bordercollier med att tvinga en skock får in i olika fållor. De håller till på f.d. Maskin och Traktors grusplan.

Till lunch serveras skånsk äggakaga och kolbullar med fläsk och lingonsylt, svagdricka, god kaka och kaffe till självkostnadspris. Som vanligt finns det lotterier med fina vinster. Liksom tidigare år är inträdet gratis.

Arrangemanget äger rum i Vinslövs Smedja, Industrigatan i Vinslöv mellan kl 11.00-15.00.
Du som vill veta mer om Vinslövs Hembygdsförening, vill bli medlem eller har foton från ett Vinslöv som inte finns längre, kontakta oss på: www.hembygd.se/vinslovs-hembygdsforening.

Har du ingen dator går det bra att kontakta någon i föreningen eller komma till Västergårda. Där finns vi mellan 8.30 och 12.00 varje onsdagsförmiddag fr.o.m den 5 september fram till jul.

Text: Pia Rennemark
Bild: Ingrid Svensson & Magnus Kajrup

Föregående artikelSommaraktiviteter med Kulturföreningen Borres Vänner
Nästa artikelBoulespel hos PRO Norje – en populär aktivitet