Främre bordet fr.v. Sven-Erik Wahlgren, Lotta Håkansson, Britt-Marie Rehn Johansson och Kjell Håkansson.

Föreningen har haft Öppet Hus på Borre Museet/klubblokalen den 3 juli samt medverkat på knallemarknaden under Killebom. Borres och föreningens födelsedag har firats på Kopparsträdets Café.

Borres teckningar är dokumenterad nutidshistoria gällande Sölvesborg. Händelser som besökare vid Öppet Hus den 3 juli anknöt till med egna minnen från bl.a. träffar med Borre.

Killebom i juli.

Vid Knallemarknaden under Killebom var det andra gången föreningen var på plats med sitt tält och presenterade teckningar av Borre med sommarteman. Även detta år med lite strategisk placering i närheten av Borrestatyn vilket uppmärksammades av hemvändande ”Borrekännare”.

Borres och föreningens födelsedag firades den 28 juli* på Kopparsträdets Café. För Föreningens del var det 4-årsfirande och för Bror ”Borre” Carlströms del var det 111 år sedan han föddes. Föreningen bildades 2014 för att främja och vårda minnet och intresset av Bror ”Borre” Carlström, hans livsgärning som tecknare, snidare och samhällskritiker. Traditionsenligt stod den smarriga Borre-bakelsen i blickfånget. Deltagarna gjorde verkligen heder åt det mumsiga bakverket och stämningen var på topp.

Närmast i tur för föreningens aktiviteter är ett besök på IVÖ-Industrimuseum i september. Senare i höst gästas föreningen av trubaduren Johannes Holmquist som bl.a. framför sånger om Borre. Texter skrivna av Sölvesborgsparet Mary-Ann och Willy Nilsson.

* Borre födelsedag är den 29 juli, i år tidigarelagd på grund av söndagsstängt.

Text & Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelFritidshemmens dag på Söderparksskolan
Nästa artikelVinslövs smedja – Smidesdag ”Unga smeder”