Julius, mittsexa i VHK P-05.

Vinslöv
Jag blev kontaktad av en ledare för P05 laget i handboll som undrade om jag inte kunde uppmärksamma tre killar som, förutom sommarlovet, pendlar året runt från Perstorp och Hässleholm för att idrotta i Vinslöv.

Det finns ju en del fotbollsklubbar i Hässleholm att välja på. Dock kanske inte så mycket handboll, men nyfiken på pendlandet och intresset för Vinslöv bokade jag in en tid för att ses. Då jag fick namnen på killarna värmde det till extra i Vinslövshjärtat. En av grabbarna visar sig vara ett kusinbarn, som dessutom har fått förnamn efter min farfar.

Vid tidpunkten som vi bokat har dessvärre två av spelarna fått förhinder. Det är Algot Hallberg från Hässleholm och William Jarlsson från Perstorp som tyvärr inte hann i tid för intervju, men till träning skulle dem allt hinna. Desto roligare för mig var att Julius Kajrup fick skjuts av sin farmor för att hinna i tid.

-Jag har spelat i VHK sedan ett och ett halvt år tillbaka och Vinslövs IF sedan i höstas. Vi har jätteroligt tillsammans och eftersom vi är i stort sett samma lag i fotboll som i handboll så var det inget svårt val att välja Vinslövs IF före IFK Hässleholm som jag spelade i innan, berättar Julius eller Julle som han oftast kallas.

– Jag brinner verkligen för handboll, så för att bli så bra som möjligt sökte jag och mina kompisar oss till Vinslöv. Även om klubben och ledarna ser till att det viktigaste är att ha roligt och trivas tillsammans märker man ändå att man utvecklas som spelare menar Julius. Alla verkar bry sig om alla.Vi har en extra tränare som är en före detta A-lagsspelare som heter Per Ström som vi får jättemycket tips av. Vår huvudtränare är en A-lags spelare som heter Erik Isberg som vi tycker är jätteinspirerande och kunnig.

– Min favoritplats i handboll är mittsexa, men om det behövs kan jag också spela på nio meterspositioner också, men väldigt sällan på kanterna. Eftersom jag helst spelar mittsexa har jag nummer 13 i Vinslövs HK A-lag som favorit och förebild. Jag minns inte riktigt vad han heter men är jättebra. Jag missar nästan aldrig en hemmamatch med A-laget.

– En annan sak som är så bra med Vinslöv, fortsätter Julius, är samarbetet mellan klubbarna. Varför ha två olika overaller när man kan ha samma i båda klubbarna? det är ju kläder man har mellan träningar och matcher så det slits ju inte precis, avslutar Julius.

Fotnot, nummer 13 i A-laget är Elias Holmström.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelHannu Körkkö – Vinslövs IRONMAN
Nästa artikelHär kan man prova på sånt som man inte gjort innan