Vinslöv
Tillhör du skaran som jag som gillar att flanera runt i en handelsträdgård? Jag som även gör tidningar i Blekinge och har handelsträdgårdar som kunder där, som är fina och mysiga på alla sätt men ingen slår Törnqvist Handelsträdgård.

Även om jag är en Vannebergagrabb så tror jag inte det påverkar mitt val av handelsträdgård som favorit. Här uppe pratar vi vårt språk och inga konstigheter.
Personalen är verkligen kunnig och inte minst serviceminded. Utbudet och miljön andas inredning, blommor, frukter, ljuslyktor utsmyckning och faktiskt lite tropikalt med bla apelsinträd med fullt möjligt ätande egenodlade apelsiner. Nu har Lars Törnqvist med personal öppnat för våren och förberedelsen är stor.

– Våren har ju inte varit den bästa för vår del, fastslår Lars som inte gynnats av det kalla och trista vädret vi har haft sedan vi öppnade, men signalerna pekar mot ett varmare väder mot påsk och vi står väl rustade men penseer och påskliljor och väldigt mycket nya prydnadssaker som t.ex ljus utformade som ägg. Påskris och massor av påskinspirerande blomstergrupper.

Jag var en av många som valde att hugga en egen gran ifjol. När jag inte hittade någon som (skulle behaga min fru) sade Lars, jamen vi har massor där bak. Kom så går vi ut och väljer en fin gran till dig.

Jag har inte varit med om att hugga gran sedan barndomsdagar, det är ju behändigt att köpa en färdighuggen, men jag måste säg att det var den finaste gran jag haft inne och mest fräscha när den skulle slängas ut. Törnqvists Handelsträdgård har egenodlade växter för varje årstid, de utför Binderier, Kransar, Arrangemang, Sorgbinderi o Buketter, egna odlingar av vår och sommarblommor.

– Först på våren har vi ca. 100,000 penséer samtidigt mängder med påskliljor, mini och storblommiga.

Samtidigt som penséerna säljes fyller vi husen med andra vårblommor. Pelargonia vanliga och häng, Petunia, Flitig Lisa, Lobelia, Tagetes, Isbegonia mm.

– Vi har även en stor mängd med olika sorters amplar med varierande blommor. Fruktträd, Hallon, Amerikanska Blåbär, Krusbär, mm, mm. Trädgårdsrosor, samt mängder med perenner, avslutar Lars och hälsar nya som gamla trogna kunder välkomna.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelBK Ore :s JSM Oj, oj vilket arrangemang
Nästa artikelNu har Tidlösa Ting öppnat för våren