Anders Lord. Foto: Privat

Vinslöv
Hedbergshusets stora fina ytor och ljusa lokaler lämpar sig synnerligt väl för konstutställningar och med åren har det blivit en tradition med ”påsk utställning” i lokalerna.

Jeanette Junge. Foto: Privat

Två våningar fylls även i år med konst, det nedre planet i regi av Vinslövs Konstförening och det övre i regi av en samling konstnärer med lokal anknytning och deras vänner.
Vinslövs konstförening (nedre plan) anordnar i år en samlingsutställning med ett femtontal utställare, berättar ordförande Ann Christin Ekström. Man väljer att göra en samlingsutställning för att visa upp ett brett utbud av de konstarter som finns.
Bland de som ställer ut i år finns bl.a. Claus Becker, berättar hon. Claus kommer från Höör och presenterar vackra former på vackert trä med inspiration från filosofi, religion och sina sinnen.

På övre plan ställer 6 konstnärsvänner ut. Fyra av dem har varit med sedan konstellationen började ställa ut tillsammans för 6 år sedan, Anders Lord, Jeanette Junge, Marianne Emilsson och Susanne/Ateljé M. Den femte Anette Bech har ingått i gruppen de senaste tre åren. I år får de fem sällskap av den nya bekantskapen Sofia Lundqvist, en ung spännande konstnär från Kristianstad. Sofia är vän med min dotter som visade mig hennes fina alster, berättar Marianne Emilsson, och när en av våra kamrater stod över att ställa ut här i påsk föreslog jag de övriga att bjuda in Sofia till vår utställning.

Totalt 21 konstnärer visar alltså upp keramik, konsthantverk och målningar mellan klockan 10-17 från Långfredagen till Annandag Påsk på Hedbergshuset under konstrundan, en utställning som väl får sägas vara ett av tecknen på att våren äntligen är här!

Text: Magnus Kajrup
Bilder: Privat

Föregående artikelVärdshuset igång igen – Anne-Lie hälsar välkomna
Nästa artikelJapehs 10 års jubileum i Tillmans regi