Carina och Sebastian. Foto Magnus Kajrup

Vinslöv
För lite mer än tio år sedan fick Carina Tillman besked av dåvarande ägaren att han skulle satsa på annan verksamhet, och tänkte sälja. Dessutom berättade han att han hade även köpare som var beredd att ta över. Jaha…men jag då, sa Carina förvånat.
Carina Tillman har arbetat på Japhes sedan hösten 2002. Först på kassaservice, sedan alternerande på olika avdelningar i butiken.

Jag trivdes alldeles ypperligt, både med uppgifterna och den lokala kundkontakten berättar Carina. Så den dagen Pether kom med beskedet
att sälja blev jag något förvånad, så min första spontana
kommentar var faktiskt, men jag då. Ja du får säkert stanna kvar sa Pether till mig. Men det var ju inte det jag menade, utan, varför hade han inte frågat mig, om jag ville ta över, berättar Carina.

Foto: Magnus Kajrup

När han förstod att jag var intresserad fick jag ett litet tag på mig att fundera minns Carina. Även Carinas son, Sebastian(Basse), som numera även han arbetar i butiken, minns att det hölls ett par familjemöten, där alla fick säga sitt för att alla skulle vara överens. Beslutet vet vi ju alla, Carina med familj tog över, inte bara rörelsen, utan även fastigheten. Den anrika Vinslövs Järnvägsstation.

Jag och Basse sköter butiken och min man Tord sköter fastigheten, och den uppdelningen har fungerat utmärkt berättar Carina.

Gjorde ni några förändringar vid övertagandet för 10 år sedan?
Nja inte mycket. Vi tog ner någon vägg så vi fick lite mer öppen lokal berättar Carina.
Sedan får vi ju följa med utvecklingen på skärmar och system för att både spel och postbiten ska kunna fungera.

Foto: Magnus Kajrup

Utlämning av post och inte minst paket har ju ökat enormt berättar Carina, som under vår pratstund får gå ifrån och just lämna ut paket till kunder som beställt sina varor på nätet.

På väggarna hänger det fullt med diplom för att Japhes delat ut många storvinster. ca 1,3 miljoner är dem två högsta vinsterna vi har delat säger Basse, och visar dem inramade bevisen för detta. Det mesta är travvinster, men även triss, lotto och Kenovinster finns på väggarna.

En annan sak jag hittar på en av väggarna är ”Hall of fame”. Vad är det för något?
Det är en mycket uppskattad stryktipstävling berättar Carina. Tävlingen pågår i sex veckor, och man får som deltagare räkna sina fem bästa veckor/resultat. Är man bland dem fyra bästa så är man i final fortsätter Carina. Om inte någon av oss är final, flikar Basse in. Då är det fem stycken som gör upp om förstapriset. På finaldagen bjuder vi ut finalisterna på tex Zuperbowl och följer matcherna på storskärm, och därefter koras en vinnare berättar Carina. Äran för detta är enorm, säger Basse, men en sybolisk prissumma och en pokal får vinnaren ändå säger Carina.

Regerande mästare är Fredrik Bladh, skriv det säger Carina, så blir han stolt som en tupp.

Ni hade ert jubileum i Januari, kom det mycket folk?
Mycket mer än vad vi hade kunnat drömma om, minns Carina. Vinslövsborna ställde verkligen upp. Det kändes ett tag att varenda vinslövsbo kom för att fira oss, så det var verkligen lyckat säger Carina leende. Det känns kul att bli uppskattad och få beröm för att vi finns och satsar i Vinslöv. Så nu ser vi fram emot att arrangera ett 15-årsjubileum nästa gång avslutar Carina.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelKonstutställning på Hedbergshuset i påsk
Nästa artikelIngemar Gannby-Världsvan massör