Foto: Magnus Kajrup

Vinslöv
På en samling för VHK:s nätverksgrupp var Huvudinslaget en intervju med Ingemar Gannby.

Konferencier var Håcan Nilsson, som gladeligen ställde frågor. Gannby som har brottats på elitnivå i många år och sadlade om till massör ganska tidigt. Gannby är en uppskattad massör i IFK Kristianstad, men även i svenska brottningslandslaget.

Han har hunnit med en massa EM, VM och OS turneringar under åren. Ett ämne som vidrördes mest var, den doping som breder ut sig.

Gannby berättade att det är ju inte bara dopning som är fusk. När det har varit kasttävlingar på stockholms stadion har ”medhjälpare” t.ex vaktmästare, öppnat upp portarna och därmed gett dem svenska kastarna lite hjälp med vinden, så man kan fuska på olika sätt.

Vidare berättade Gannby att han har haft en av de mest framgångsrikaste brottare genom tiderna, Karelin, hemma på middag. Jag upplevde honom som en väldigt lugn och snäll människa berättade Gannby. Jag trodde alla ryssar drack vodka, så jag hade ju införskaffat en flaska, men det ville han inte ha. Men mat, det åt han i massor.

En annan incident var från OS i London 2012. Ledarna stämde av att brottarna hade nödvändig utrustning med sig innan avfärd till hallen. Vilket alla bedyrade att de hade.

En av sakerna man måste ha, är en svensk brottartrikå. Då det visade att det inte alls stämde att alla hade denna med, uppstod panik. Tänk fyra års förberedelse, och sen få åka hem pga att man glömt sin trikå. Gannby gick fram till en arrangör och förklarade att något hade hänt med brottarens trikå på vägen till hallen. Gick det att ordna på något sätt?

Som tur var fick jag ett, ok. Han trodde ju inte ett dugg på mig, men förstod väl ansvaret. Så vi lånade en trikå från Azerbajdzjan, vände ut och in på den och skrev Sverige med en tuschpenna.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelJapehs 10 års jubileum i Tillmans regi
Nästa artikelLammning i Häljestad