Vinslöv
Första söndagen i advent, 3 dec, är det traditionsenlig skyltsöndag i Vinslöv. Konferencier vid årets arrangemang blir välkände Kenneth ”Kenne” Johansson.

Programmet på torget börjar 15.30 och kommer bland annat att innehålla julsånger av kören Alegria under ledning av Joachim Nilsson.

Tomteparaden som utgår från Söderparkskolan startar 16.00. För att vara med är det bra att vara på plats senast 5 minuter innan. Det är Lions som ansvarar för tomteparaden och efter att man dansat kring granen på torget svarar de för utdelning av gottepåsar till alla barn som är upp till 9 år med biljett. Den får man då tomteparaden startar. Därefter presenteras årets luciakandidater.

Flera butiker kommer att ha öppet denna eftermiddag liksom Väntjänsten som ligger vid torget. Scouterna kommer att finnas på plats men också flera skolklasser som har sina bord uppställda med varor till försäljning.

Tallparken har aktiviteter mellan klockan 12.00-18.00.

Upplägget på skyltsöndagen är ett samarrangemang av Nätverksgruppen, Lions och Vinslövs Föreningsallians.

Luciafirande i Vinslöv

För sjuttonde året i rad förbereder man nu luciafirande i Vinslöv.

Det är Nätverksgruppen som tillsammans med föreningar och organisationer i Vinslöv ansvarar för detta uppskattade arrangemang.

Sedan någon vecka finns affischer uppe med de tio kandidaterna och röstningen är i full gång. Man kan rösta fram till och med måndagen den 4 december. Röstningsmöjligheter ges i flera butiker i Vinslöv. Det är en röst per kandidat som gäller, men inget hindrar att man röstar på flera kandidater.

På julskyltningen, Första advent, 3 december, kommer kandidaterna att presenteras på torget vid ca 16.30 av Kenneth Johansson, som är årets konferencier. Det brukar vara ett uppskattat inslag efter dansen kring granen och utdelningen av godispåsarna som Lions även i år ansvarar för. Kandidaterna kommer också att presenteras i Tallparken. Det blir direkt efter arrangemanget på torget.

Som sagt, det är en spännande tid för Vinslövs luciakandidater fram till den 4 december, då rösterna kommer att räknas. Kröningen sker på fredagen den 8 december i Furutorpshallen i pausen av Handbollsmatchen som börjar 19.30. Malin Fredriksson är musikalisk ledare för Vinslövs lucia. Tillsammans med Karin Caesar och körer i Vinslövs församling förbereds
luciakonserten som hålls onsdagen den 13 dec kl 18.30 i Vinslövs kyrka.

Text: Britt-Marie Kaldéus Gustavsson
Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelEric Johanssons Bil, en familjetradition sedan 1964
Nästa artikelDacia Duster – Överraskningarnas bil