Kenneth och sonen Joakim, andra och tredje generationen i företaget.

Karlshamn
När Eric Johansson var 36 år 1964 gick han från ett arbete som rälsbussmekaniker till att starta egen verkstad i Högadal för renovering av cyklar och bilar.

Kort därefter öppnade han en bensinmack på Sölvesborgsvägen i Karlshamn där han även började sälja begagnade bilar. Det var faktiskt en av de första mackarna i landet som erbjöd sedelautomat minns sonen Kenneth Johansson.

År 1974 anslöt Kenneth till firman, som mekaniker i verkstaden. Detta året började även byggnationen av en ny bilhall i Horsaryd där nybilsförsäljning av märkena Renault, Opel, Citroën och Mitsubishi skett under åren som gått. 1979 började vi sälja vårt nuvarande märke Toyota berättar Kenneth. Nästa steg mot framtiden var när vi byggde en ny bilhall på Tubba torg i mars 1988. Samma år och månad som Joakim faktiskt föddes säger Kenneth. Joakim som är son till Kenneth och således barnbarn till Eric är delägare sedan 2010 och arbetar främst med Bilförsäljningen.

-Att vi funnits till i 53 år är ju ett kvitto på att vi har gjort något rätt. Eller en hel del enligt Kenneth.

-Vi har målmedvetet arbetat för att ta emot kunderna på bästa sätt och upprätthålla en service som gör att de kommer tillbaka. Vi är ju ett mindre företag med 12 anställda fortsätter Kenneth. Jag tror många av våra kunder är beredda att skriva under på att verkstaden gör ett storstilat arbete.

Toyotas strategi att satsa på hybridbilar ligger helt rätt i tiden även om det inte är något nytt för oss som har haft elhybrider i modellprogrammet i 20 år berättar Joakim.

En Elhybrid är mer lättillgänglig och med bensin som komplement blir Toyotaägaren aldrig strandsatt fortsätter han. 70% av vår nybilsförsäljning är hybrid med automatlåda fortsätter Joakim.

Det är ju ett batteri som laddar sig självt under tiden man kör och man kommer ca 100 mil på en tank. På batteri och elmotor har man 10 års garanti. På begagnade Toyotabilar erbjuder vi marknadens bästa begagnatgaranti kallad kvalitetsgaranti vilket borgar för en trygg kund.

Något som har slagit väl ut är privatleasingen berättar Kenneth. Det är ju ett ypperligt tillfälle att kunna köra en ny bil, framförallt för kunder som inte vill betala en kontantinsats på 20%.

Verkstaden är som vi nämnt känt för höga service och kunnig personal berättar Kenneth.

Vi har en fullserviceanläggning auktoriserad för Toyota med utbildade tekniker och skadetekniker. Vi har även hyrbilar i form av minibussar och personbilar.

Toyota är ett bra och tryggt märke att erbjuda våra kunder. När det händer något med bilarna är Toyota väldigt generösa med sina garantier berättar Kenneth. Men det är inte så ofta det händer något med bilarna, det är egentligen inga bra verkstadsbilar avslutar Joakim leende.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelFöreläsare och inspiratör Micke Gunnarsson på Barnatro har ordet
Nästa artikelFörberedelserna inför julskyltningen är i full gång