Vinslöv
Sedan en tid tillbaka finns nystartade Ekonomiavdelningen Vinslöv AB i Stugtemas kontorshotell. Det har varit en dröm för mig att någon gång starta eget, och det ville jag göra i Vinslöv säger ägare Ulf Palmbrink.

Att arbeta på Ekonomiavdelningen är ingalunda något nytt för Uffe (som de flesta känner honom som).

– Jag har arbetat i Kristianstad på ett företag med samma namn faktiskt. Nu när jag slog slag i saken att starta eget var jag och ägaren av företaget i Kristianstad, Johan Larsson, helt överens om att fortsätta samarbeta. Vi har en fortsatt bra arbetsrelation, så om det skulle uppstå t.ex sjukdom eller annan frånvaro så ska vi försöka backa upp varandra. det viktigaste är att våra kunder inte kommer i kläm, säger Uffe.

Uffe som är född och uppvuxen i Vä utanför Kristianstad har bott i Vinslöv sedan 2003. – Vi flyttade hit strax innan vi fick barn och det är inget vi någonsin har ångrat, tvärtom vi trivs ypperligt och skapat en jättestor skara vänner i byn. Jag har ju hört att det tar ett par generationer innan man får kalla sig Vinslövsbo, men vi känner oss verkligen som Vinslövsbor, säger Uffe leende.

– På fritiden går det mycket tid åt med barnen och idrott. Jag är tränare för flickor -06 i Vinslövs IF vilket är ett jättekul uppdrag säger Uffe. Sedan ska det mycket till för att jag ska missa en hemmamatch med Vinslövs HK. Det är imponerande tryck i Furutorpshallen säger Uffe, det är inte många lag i serien som har det stödet på läktaren som Vinslöv har.

– Tillbaka till det nya företaget. Ja som sagt, att vi har samma namn som Kristianstad är just samarbetet, samt att vi har samma utbud av tjänster och grundvärderingar. Våra kunder ska känna sig trygga och sova gott om nätterna, vissa om att alla papper är i ordning.

– En del av tjänsterna som Ekonomiavdelningen levererar är, löpande bokföring, deklarationer, bokslut, löner, kontrolluppgifter m.m, fortsätter Uffe.

– Vi är absolut inte enbart riktade mot företag, även om det utgör vår mesta tid, utan även privatpersoner som är osäkra med t.ex deklaration eller annan ekonomisk klurighet, säger Uffe.

– En dag i veckan är jag ute hos företag, det är oftast större bolag som det krävs ett besök hos då det är mycket papper som ska tas med hit och då är det lättare att vara på plats. Men vi hjälper även företag som sköter sin egen ekonomi och konsulterar frågor som kunden är osäker på. Jag vet ju att Vinslövsfolk och företag är mycket lojala och patriotiska så jag välkomnar alla till oss på Ekonomiavdelningen, stora som små, företag som privatpersoner, avslutar Uffe.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelJulinspiration på Ljus & Miljö i Asarum
Nästa artikelMycket besökare på Västergårda