Asarum
Ljus & Miljö i Asarum erbjuder bred kompetens och enormt utbud allt från inne/utomhusbelysning, led-lampor och har allt enligt senaste trenderna inom belysning.

Butiken är södra Sveriges största och mest välsorterade belysningsvaruhus. Nu har man satsat på en webbutik där kunder kan välja mellan tusentals artiklar.

Ljus & Miljö grundades 1995 och har sedan dess växt stadigt genom åren. Man huserar i en lokal på 3000 kvadratmeter fördelat på två plan, så det finns gott om plats att exponera varorna. Sedan en tid tillbaka har 500 kvadratmeter utställning med julbelysning och dekorationer. Man har även hunnit avverkat den traditionella oktobernatta då Asarum öppnar upp med marschaller och extraöppet. I år kommer Ljus & Miljö även ha en Novembernatta för att så många som möjligt ska kunna ta del av utbudet.

– Det har ju verkligen ändrat sig med jultillbehör. Förut hade man samma adventsljusstakar år efter år likaså annat julpynt, inte sällan ärvda från tidigare generationer säger Linda Appel som är Vd på företaget. Numera vill kunden förnya sin belysning och sitt pynt betydligt oftare, i vissa fall varje år.

– För att kunna erbjuda rätt sortiment krävs ett noggrant och nära samarbete med såväl kunder som leverantörer. En av våra största tillgångar är utan tvekan vår personal menar Linda bestämt. Vi hjälper mer än gärna våra kunder att hitta rätt belysning efter individuella behov eller önskemål fortsätter Linda.

Numera är det ju en djungel av belysning inte minst i LED sortimentet. Du kan i princip byta ut alla dina glödlampor till LED belysning och därmed spara energi samtidigt som man blir mer miljövänlig.

– För den som inte vill byta allt för ofta eller djärvt finns det förstås alternativ. En klassisk sjuarmad ljusstake blir ju aldrig omodern, eller stilrena plafonder och kristallkronor. Mitt bästa råd är att antigen i lugn och ro titta i vår webbutik för att därefter besöka oss i butiken om man har möjlighet säger Linda.

– Bor kunden långt ifrån oss går det utmärkt att beställa sin vara på nätet och kontakta oss vid eventuella frågor avslutar Linda

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelIntervju med Lions Club, Vinslövs President Ingemar Birgersson
Nästa artikelEkonomiavdelningen etablerar sig i Vinslöv