det första luciafirandet i Vinslöv gick av stapeln och nu är årets förberedelser i full gång.
Det är Nätverksgruppen som tillsammans med föreningar och organisationer i Vinslöv ansvarar för detta uppskattade arrangemang.
Affischer med de tio kandidaterna är uppsatta på olika platser i samhället och röstningen är i full gång. Man kan rösta fram till och med måndagen den 2 december. Röstningsmöjligheter ges i flera butiker i Vinslöv. Det är en röst per kandidat som gäller, men inget hindrar att man röstar på flera kandidater.
På julskyltningen, Första advent, 1 december, kommer kandidaterna att presenteras på torget vid ca 16.15 av Kenneth Johansson, som även detta år är konferencier. Det brukar vara ett uppskattat inslag efter dansen kring granen och utdelningen av godispåsarna som Lions även i år ansvarar för. Kandidaterna kommer också att presenteras i Tallparken. Det blir direkt efter arrangemanget på torget.
Som sagt, det är en spännande tid för Vinslövs luciakandidater fram till den 2 december, då rösterna kommer att räknas. Kröningen sker på fredagen den 6 december i Furutorpshallen i pausen av Handbollsmatchen som börjar 19.30. Även detta år kommer luciakronan tändas från Fredsljuset, som delades ut av Scouterna på skyltsöndagen. Malin Fredriksson är musikalisk ledare för Vinslövs lucia. Tillsammans med Kulturskolan och en körgrupp från Missionskyrkan förbereds luciahögtiden som hålls fredagen den 13 dec kl 18.30 i Vinslövs kyrka.
I år är finns det biljetter att köpa på Lansi och Väntjänsten fr o m skyltsöndagen. Av säkerhetsskäl är platserna begränsade. Priset är 20 kr. Barn t o m 10 år går in gratis. Intäkterna går till den diakonala fonden i Vinslövs församling.

Text: Britt-Marie Kaldéus-G:son
Foto: Arkivbild

Föregående artikelVälgörenhetsbio med ”Lek med oss”
Nästa artikelFrans tar Butiksdesign och funktion till nya höjder