Tjejerna från ”Lek med oss”.
Tack vare fyra engagerade tjejer fick barnen i Karlshamns kommun gå på bio med Bamse och dunderklockan alldeles gratis.
Det var i maj 2019 som tjejerna Annie Andersson, Elin Nilsson, Elin Wilander och Emma Svensson arrangerade dagen ”Lek med oss” utanför brandstationen där alla intäkterna gick till Rädda barnen i Karlshamn. Pengarna som de fick in har gått till två bioföreställningar på Bio Metropol i Karlshamn för kommunens barn. Ett mycket fint initiativ som är mycket uppskattat av alla barn.
Om allt går som planerat blir det en ny lekdag i maj nästa år berättar tjejerna. De tar gärna emot önskemål om vad barnen vill göra.
– Alla ska kunna komma oavsett förutsättningar, berättar Annie Andersson.
Bamse är en film som passar olika åldrar och både flickor och pojkar. Endast en förälder per hushåll fick följa med för
att så många barn som möjligt skulle få möjlighet att gå på bion. Tjejerna från ”Lek med oss” anordnade lekdagen i maj för att de tycker att det inte finns tillräckligt med gratis utbud. De kände varandra sedan innan då de gått i skolan ihop och två av dem jobbar med barn på förskolor. De valde just Rädda barnen som organisation att skänka till för att det är lokalt och då kan barnen i kommunen få glädje utav pengarna.
När de spånade på idéer till vad pengarna kunde gå till kom alltifrån Astrid Lindgrens värld, till lekland och bad upp. Men med bio fick fler barn möjlighet att gå och därför blev det bio till slut. Platserna var snabbt fullbokade så det märks att det var ett populärt arrangemang. På biodagen var det många förväntansfulla små deltagare som innan filmen hade lite svårt att sitta still. Men när filmen startade infann sig lugnet och full koncentration. Heja Bamse och ”Lek med oss”!
Text & Foto: Veronica Palmgren
Föregående artikelResebyrå sadlar om och blir mer nischad
Nästa artikelDags att rösta fram Vinslövs Lucia