Utekök, grillar och kaminer i den vackra utställningslokalen.

Frans Stålberg hade visionen att skapa en butik med en bra känsla för produkterna, milt sagt så har han lyckats utöver det vanliga.
Genom åren så har det blivit en hel del besök i butikslokaler och alla har en idé som man arbetar efter för att inreda och göra så kunden får en härlig känsla vid besök. När man besöker Stålbergs nya fastighet på Kämpaslätten så får man genast en helt unik koppling till deras produkter, kaminer, utekök och grillar. Eftersom Stålberg arbetar inom byggsektorn och har stor vana inom murning och putsning kan de i egen fastighet planera och bygga med alla smarta lösningar som finns. Dock är det själva lokalens inre avskalade design som gör att man verkligen agerar och intresserar sig för puts och värme i form av fladdrande eldar.
Frans Stålbergs är 34 år har 2 barn och sambo bor i Hörvik. Med entreprenörskap i familjen så föll det sig naturligt att starta ett byggföretag och efter hand så har drömmen om en egen butik växt fram.

Frans styr pelletskamin med telefon.

– Vi arbetar så klart fortfarande med byggnation och ser detta som ett komplement.
– Som snickare har vi arbetat mycket med murning och putsning så steget var inte så långt till att kunna sätta kaminer samt mura riktiga eldstäder, berättar Frans.
Nu lagom till vintern så har Stålbergs Spis och utemiljö slagit upp portarna och bjuder in alla som vill se det nyaste inom uppvärmning med eld, till visning.
Det har hänt mycket inom denna sektor och man blir helt förbluffad vad smarta saker det finns. Eller vad säger du om att använda telefonen och starta alternativt öka förbränningen i kaminen eller automatisk reglering av eld i kamin. Kolla in den vackra och lättskötta gaskaminen från Rais.
När man besöker den 600kvm stora byggnaden och ser de olika miljöerna med eldstäder vill man så klart genast ha en stor eldstad och man tänker kanske inte på användningen så mycket utan kan se det som en inredningsdetalj att samlas kring vid jul eller kalla dagar.
Då vet man att det krävs ved och rengöring mm men om man endast är ute efter en härligt sprakande eld och så klart medföljande värme så kan man i dag skaffa en mer lättskött gasspis alt pelletskamin.
Nytt är även den enkla lösningen med pelletskamin som bara kräver en liten skorsten genom väggen. Perfekt för dig som inte har en skorsten men vill ha snabb uppvärmning av hus alternativt stuga.
Bra service är att få se kaminer i funktion och det kan man erbjuda då ett flertal är inkopplade och går att eldas i.
När du handlar kamin av Stålberg så har man en leverantör som monterar och driftsätter din värmekälla. Behöver det putsas eller muras om i skorstenen så fixar de det också. Vi är en komplett leverantör, fyller Frans i.
Man säljer alla märke men vissa favoriter finns, som tex. Rika och Rais som står för innovativa lösningar med snygg design.

Modern gasspis.

Fastigheten inrymmer även lager för företagets byggavdelning och på så vis har man kunnat dels kapa kostnader men man har även placerat sig bra med nära till E22:an och det är lättare för personalen att vid behov hämta material här.
– Det är även en ekonomisk fördel att ha en egen fastighet. Då vi byggt i egen regi och själva putsat och fixat till lokalen så som vi önskat, har vi kunnat hålla kostnaderna nere och därför får vi en bra hyra. Men det har varit ett tufft jobb att hålla igång våra uppdrag till kunder samtidigt som vi byggt detta. Många extra sena och tidiga dagar har det blivit men det känns som det lönat sig när vi nu börjar komma i fatt med allt som ska göras.
– Till våren ska nästa projekt igång med en trädgård på baksidan som ska bli något töver det vanliga, lovar Frans.
Vi får troligen anledning att återkomma.

Ett tips från INFO-Bladet ska ni investera i en värmekälla, besök Stålbergs Spis och Utemiljö.

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelDags att rösta fram Vinslövs Lucia
Nästa artikelSkogsfalken firar 80-års jubileum