Första lördagen i september månad, alltså 1 september, är det dags för årets Vinslövsdag, som även i år kommer att äga rum i och omkring parkerna i Vinslöv.

En populär och uppskattad tradition är Gräshandbollsturneringen som går av stapeln i Centralparken. Där kan man följa matcherna och samtidigt erbjudas fika under förmiddagen. Själva turneringen startar redan klockan 9.00.

I Smedjan kan man avnjuta både ”äggakaga” och kolbullar samt även pröva lyckan på lotteriet. Det kommer också att bli uppvisning av veteranfordon.

I Badhusparken erbjuds det fullt med aktiviteter. Där inbjuder olika föreningar och kyrkor till chokladhjul, tipsrunda och korvgrillning mm. För barnen kommer det att bl a erbjudas både hoppborg, bollplank, ansiktsmålning och pyssel. Nytt för i år är att Gym o Fysio kör ett litet träningspass och en uppvisning. Och den som har lust får gärna vara med eller också bara njuta av andras aktivitet. BK Ore öppnar sin lokal för en träningsuppvisning och det ges också möjlighet att träffa de nyligen hemkomna brottarkillarna från EM. Ute i parken medverkar Sörby Bois med en tyngdlyftningsuppvisning.

Men dagen kommer naturligtvis även att innehålla sång och musik. Från den nya scenvagnen kommer Nävlinge Kyrkokör att bjuda på härlig sång. Därefter kommer Gospel Stompers att fylla parken med glad och medryckande musik i samband med Nätverksgruppens 25års jubileum. För barnen kommer Vinslövsgrabben Victor Gustafsson att trolla.

Och vad är en Vinslövsdag utan godisregn? Därför kommer ett ”regn” att svepa in i avslutningen av dagen.

Inför årets Vinslövsdag har Väntjänsten, SPF och Lions ställt sig till förfogande för att fler ska kunna besöka arrangemanget. Därför finns det nu möjlighet att ringa Väntjänsten på 80846 för att be om hjälp för att komma till Smedjan, Badhusparkens olika aktiviteter eller kanske se en stund på de som spelar handboll i Centralparken.

Förhoppningen är att årets Vinslövsdag, som äger rum mellan kl 11 och 15, ska bli en riktig ”tillsammansdag”, då vinslövsborna i olika åldrar träffas, umgås och har trevligt tillsammans. För arrangemanget svarar Vinslövs Föreningsallians i samarrangemang med många olika föreningar och kyrkorna i samhället.

Text: Britt-Marie Kaldeus Gustavsson
Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelInvigningsfest för nya busstrafiken i Karlshamn
Nästa artikelAnläggning söker utövare