Lördagen den 18 augusti var det invigningsfest på torget i Karlshamn.

Blekingetrafiken bjöd in allmänheten till torget för att inviga busstrafikens nya busslinjer. På förmiddagen fick alla barnen en föreställning med Pappa Kapsyl. På eftermiddagen var det invigningsceremoni där Paula Gullbing var konferenciär.

Efter ceremonin intog Linda Bengtzing scenen som bjöd på show. Under invigningsfesten fanns även aktiviteter för både vuxna och små, det bjöds på enklare mat och allmänheten fick dessutom möjligheten att ställa frågor och få svar om den nya busstrafiken.

Den nya busstrafiken startade den 20 augusti och erbjuder numera en snabbare busstrafik i Karlshamn. Bussarna kör oftare och alla linjerna har fått en egen färg.

Från den 20 augusti är det linje 2 som kör mellan Mörrum-Asarum-Karlshamn resecentrum och linje 1 kör mellan Svängsta-Asarum-Karlshamn. Mellan Karlshamn och Asarum har man nu även en buss varje kvart att välja mellan.

Bussarna kommer dessutom att köra oftare på kvällar och helger mellan Karlshamn och Svängsta samt Karlshamn och Mörrum, även fler avgångar både kvällar och helger. Tågtrafiken har därmed inte förändrats men bussarnas tider har anpassats till tågens ankomst -och avgångar.

På vardagar erbjuds också Snabbussar på linje 1 och linje 2, under morgon och eftermiddagar, detta minskar restiden genom att bussarna kör snabbaste vägen.
Linje 9 är helt ny linje som tar dig mellan resecentrum och Karlshamns färjeterminal i Stilleryd, även de är anpassade efter färjans ankomst och avgångstider.

De två andra linjerna är 250 som tar dig österut till Åryd-Hällaryd-Ronneby och linje 350 Pukavik som tar dig västerut.

Text: Daniel Sverkersson
Bild: Paul Karlsson

Föregående artikelÄntligen har Vinslövs IF ett damlag igen
Nästa artikelVinslövsdagen bjuder på ett mångfasetterat program