Vinslöv
Vinslövs HK säsong håller på att avslutas på alla fronter. Herrarna avslutade sitt div 1 spel mot HP Warta den 22 mars. Damerna spelar sin sista seriematch mot IK Lågan den 25 mars.

Vi vet redan att damerna måste kvala mot div 3 lag för att få stanna i div 2. Dessa kvalmatcher kommer att spelas i mitten på april. Det blir en borta och en hemmamatch där det sammanlagda resultatet ger en div 2 plats. Vår förhoppning är laget kan ta sig samman och prestera på den högsta nivå vi vet att laget behärskar i sina bästa stunder.

Det är av största vikt att vårt damlag spelar i div 2 också nästa säsong. Vi vill etablera oss på en högre nivå än var vi är idag.

För herrarna finns två möjligheter antingen tar säsongen slut i och med serieslutet eller så finns det en möjlighet till allsvensk kvalplats igen. Vilket skulle vara en extra krydda som säsongsavslutning.

Oavsett vad så som händer säkrades div 1 kontraktet i och med segern mot H 65 Höör borta i näst sista omgången. En prestation som grundlades i och med segern mot Backa strax före jul. VHK har vunnit 8 utav de senaste 11 matcherna vilket gör att vårsäsongen visar på hög kapacitet för framtiden. Därmed fortsätter satsningen mot de allsvenska platserna till nästa säsong.

På ungdomssidan har vi precis genomfört den 34:e upplagan av VFC Cupen – Vinslövs Fritidscenter Cup (f.d. Cabby Cup). I år var det 86 lag som spelade 198 matcher under fyra dagar i våra två handbollshallar i Vinslöv. De gjorde sammanlagt 2830 mål. Vi fick en turneringsseger då P 08 vann sin klass.

Det är en folkfest som engagerar hela föreningen och även samhället i övrigt på ett fantastiskt sett. Vi tackar för allt arbete som läggs ner i samband med cupen från alla inblandade. Spelare, ledare, domare, funktionärer, sponsorer, föräldrar samt alla åskådare.Ni gör ett ovärderligt arbete för att allt skall fungera.

Vi har haft 13 ungdomslag, U 16 – U 9, och två juniorlag i seriespel denna säsong. Dessutom finns det två handbollsskolor för barnen mellan 5-8 år.

Under säsongen har många juniorer från våra två J-lag spelat i våra A-lag både på dam och herrsidan. Det har varit kul att följa deras utveckling på väg in i seniorvärlden. Det är vår förhoppning att fortsätta slussa våra ungdomar in i seniorlagen även under nästa säsong.
Våra ungdomslag har deltagit i USM på ett fördelaktigt sätt efter sina förutsättningar. Vi spelade med fem lag i USM och några var riktigt nära att gå till steg 4.

Fortfarande präglas vårt Ungdomsarbete av prestation och lärande framför resultat.
Vinslövs HK har ambitionen att fortsatt vara en viktig social aktör i Vinslövs samhälle. Därför fortsätter vi med VHK dagen som blev så lyckad i fjol. I år kommer denna att äga rum lördagen den 21 april. Starten sker vid Västergårda. Det blir tipstävling på cykel, förtäring och möjligheter att köpa lite VHK prylar. Håll utkik efter mer information på våra sociala medier.

Vidare blir det årsfest den 28:e april i hedbergshuset. Skynda och anmäla er till Elias Holmström.

Årets ungdomsavslutning sker i Furutorpshallen den 25 april för samtliga ungdomsspelare.
Vidare har vårt affärsnätverk fortsatt att utvecklats. I januari hade vi besök av bröderna Ravelli som underhöll för nätverket samt också spelade match tillsammans med våra Pojklag födda 06-07. Ett väldigt uppskattat evenemang som gav mycket positiv respons från våra samarbetspartners.

Det engagemang som handbollen i Vinslöv skapat de senaste säsongerna är oerhört glädjande. När herrarna spelade i Höör den 16 mars och säkrade kontraktet var bortåt 200 av de 354 åskådarna Vinslövssupporters. Den respons vi får från olika håll i handbollssverige är mycket positiv. Allt ifrån bra arrangemang till att det är roligt att spela i Vinslöv. Matcherna i Furutorpshallen har fått rykte om sig att vara en god upplevelse inte bara lokalt utan också i övriga landet.

Detta har skett framförallt p.g.a ett oerhört gott stöd från hela samhället och alla samarbetspartners. Utan deras stöd hade det inte varit möjligt med den satsning vi gjort både på senior- och ungdomssidan. De sportsliga framgångarna har gjort att vi har en bra sportslig och finansiell bas att stå på inför framtiden.

Vi är oerhört tacksamma för all support vi fått från ledare, föräldrar, supporters, sponsorer och alla andra som hjälp VHK framåt de senaste åren. Vi kommer fortsätta med samma engagemang jobba med högt uppsatta mål. Detta gäller sportsliga prestationer men också utveckla goda ungdomar redo för framtiden.

Text: Stellan Grönberg

Föregående artikelEkonomihuset Syd AB firar ett år
Nästa artikelUtställning om utvandring på Karlshamns Museum