Från vänster: Ann-Christine, Gerd, Yvonne, Eva-Britt och Patrik.

Sölvesborg
Ekonomihuset summerar året och ser med tillförsikt fram emot nästa.

Det var för ett år sedan som Ekonomihuset slog upp portarna på Snapphanegatan 32 i Sölvesborg. Då som nu är man ett företag som satsar på att arbeta med ny teknik. Patrik Gustavsson på Ekonomihuset möter upp på kontoret och berättar lite om det senaste året.

-Under året har vi lagt mycket möda på att själva arbeta in oss på de olika programmen som finns. Att arbeta modernt med kunderna betyder att den nya tekniken kan spara många härliga kronor för den enskilda företagaren. Förutsatt att man då själv lägger ner lite tid på att tex. bokföra löpande. Vi får då mer en roll där vi arbetar med olika frågeställningar och fungerar som stöd.

Vi tar så klart hand om allt som kunden känner att de inte vill lägga tid på eller har vetskap om. Så ett uppdrag kan i dag vara alla arbetsuppgifter vad gäller kundens ekonomi från budget, fakturering till bokslut och planering för pension mm. Har du i dag någon som bokför och hellre vill lägga egen tid på bokföring och spara pengar så kan vi lösa det med våra program.

En hel del arbete med generationsväxling har vi och det är verkligen något som man dels behöver planera i tid och dels genomföra under långt tid. Det kan vara ett stort problem att lösa ut ägare och övriga närstående som ska ersättas tex för ett familjeföretag.

Många företagare tänker inte på att dagen då man ska lämna över sitt företag kommer och då kan det bli mycket svårt och knappt om tid att genomföra ett ägarbyte. Min uppmaning till alla som driver företag är att se över sin egen plan för att företaget ska kunna leva vidare även efter deras tid i företaget är över.

Det är väldigt roligt att möta de som startar eget för första gången och hjälpa till med råd och praktiskt arbete. Som ny företagare så är det en helt ny värld som öppnar sig och med rätt vägledning kan det bli en trevlig erfarenhet att driva företag.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelPå gång hos Lions Club Vinslöv
Nästa artikelVinslövs HK summerar säsongen 2017-2018 – nästan