Vinslövs HK Foto: Peter Lindström

Vinslöv
Vinslövs HK såg fram emot en intressant säsong med många nya äventyr för klubben.
Herrarna som nykomling i Allsvenskan medförde positiva känslor i hela föreningen med damlag, utvecklingslag för herrar samt 12 ungdomslag. Försäsongen blev något annorlunda utan det årliga inslaget av Beachhandboll i Åhus. Däremot genomförde vi en väldigt lyckad VHK dag vid Västergårda i början på september. Fantastiskt väder och mycket folk ute runt Vinslövssjön. Då trodde vi att pandemin var på väg att klinga ut.
Men ju längre hösten gått ju mer har covid 19 satt sina stora spår i vår verksamhet. Vi har i skrivande stund pausat all vår tävlingsverksamhet för hela föreningen förutom herrlaget som fortsatt spela. Dock blev senaste matchen hemma mot Tyresö inställd då det kommit in ett fall av covid 19 i vår trupp. Herrarna har därmed stängt ner sin verksamhet under den närmaste tiden.
I övrigt håller vårt damlag, utvecklingslag samt pojklag 16-17 både tävlings- och träningsfritt sedan några veckor tillbaka. Våra ungdomslag tränar dock fortfarande men spelar inga matcher. Denna skakiga situation kommer att fortsätta resten av säsongen med all säkerhet.
Det innebär också inställda aktiviteter och arrangemang. Två av våra USM arrangemang i Furutorpshallen har ställts in och vi kommer snart också att ta ställning till vår VFC cup i februari.
Trots allt elände i vår värld så känner vi en positiv känsla i föreningen. Det händer mycket nya saker. Planering för nya aktiviteter har startats och så fort vi ser en förbättrad pandemisituation kommer vi att praktiskt också genomföra dessa.
Den viktigaste delen i detta är att utveckla föreningen ytterligare och då framförallt på ungdomssidan. Vi är oerhört glada att engagera Oskar Alhbin för det jobbet. Han har en gedigen bakgrund inom idrottsrörelsen men framförallt helt nyutbildad från Coaching och sportmanagement programmet vid Linnéuniversitetet i Växjö. Han kommer jobba med våra ungdomsledare för att utveckla dem i sitt ledarskap. Men också att försöka skapa ännu tätare samarbete med skolan i Vinslöv.
Ekonomiskt har vi naturligtvis en tuff vardag och fram till nu har vi som vinteridrott inte fått så mycket av bidrag från RF:s covid pengar. Vi fortsätter naturligtvis på olika sätt få ta del av olika kompensationer från stat och kommun.
Det var naturligtvis inget roligt besked när vi i slutet på sommaren fick reda på att Furutorpshallen inte höll måttet som Allsvensk arena. Det har inneburit att vi fått spela I Kristianstads Arena under hösten vilket har gett tre segrar och bara förlust mot HIF Karlskrona. Dock utan stora delar av vår fantastiska publik.
Streamade sändningar från matcher har gett alla supportrar möjlighet att se dom och det vet vi har utnyttjats på ett bra sätt. Till det så har vårt matchlotteri blivit digitalt och det har gjort att våra vinster stigit i höjden. Föreningen har därmed fått ett riktigt bra tillskott i kassan. Det är mer än välkommet.
Vi hoppas naturligtvis att alla turer och diskussioner kring Furutorpshallen skall utmynna i något gott. Helst då att vi kan bjuda på Allsvenska handboll inom en snar framtid i en uppdaterad hall.
Till alla Er som stödjer oss på många olika sätt, bl. annat i den senaste försäljningsaktiviteten som precis avslutats, så säger vi ett varmhjärtat TACK. Speciellt i dessa pandemitider är allt stöd oerhört mycket värt.
Vi hoppas att snart kunna bjuda in Er till en verksamhet som går för högtryck igen. Där alla med glada miner njuter av att spela och titta på handboll. Till dess så vill Vinslövs HK att Ni tar hand om Er och Era närmaste på ett bra sätt.

Text: Stellan Grönberg

Föregående artikelLuciaförberedelser är i full gång!
Nästa artikelAttraktivare Vinslöv