Vinslöv
I skrivande stund är förberedelserna i full gång inför årets Vinslövsdag som äger rum lördagen 2 september. Årets arrangemang kommer att äga rum i och omkring parkerna i Vinslöv.

En populär och uppskattad tradition är Gräshandbollsturneringen som äger rum i Centralparken. Där kan man följa matcherna och samtidigt erbjudas fika under förmiddagen. Själva turneringen startar klockan 9.00.

Smedjan håller öppet mellan 11.00-15.00. Där inbjuder Hembygdsföreningen till att avnjuta både äggakaka och kolbullar samt pröva lyckan på lotteriet. Det kommer också att bli uppvisning av veteranbilar och fårvallning med Cassa, Sigge och Zwen.

I Badhusparken kommer det att vara full aktiviteter mellan kl 11.00-15.00. Där finns olika föreningar och kyrkor representerade med flera aktiviteter som chokladhjul, femkamp, frågerunda och korvgrillning mm. För barnen kommer det att bl a erbjudas både hoppborg, bollplank och ansiktsmålning och mycket mera.
En stafett för ungdom blir det också och den startar klockan 13 i Badhusparken.
Det kommer även att bjudas på sång och musik från scenvagnen. Nävlinge Kyrkokör är först ute med sång omkring klockan 11.40. Därefter kommer Ola Oscarsson och Marie Örnberg att uppträda både kl 12.00 och 14.00.

Och vad är en Vinslövsdag utan godisregn? Som brukligt är kommer det ett ”regn” från ICA i avslutning av dagen omkring 14.30 då det även blir prisutdelning för de olika tävlings-aktiviteterna som erbjudits under dagen.

Inför årets Vinslövsdag har Väntjänsten och Lions ställt sig till förfogande för att fler ska kunna besöka arrangemanget. Därför finns det nu möjlighet att ringa Väntjänsten på 80846 för att be om hjälp för att komma till Smedjan, Badhusparkens olika aktiviteter eller kanske se en stund på de som spelar handboll i Centralparken.

Förhoppningen är att årets Vinslövsdag ska bli en riktig ”tillsammansdag”, då vinslövsborna i olika åldrar träffas, umgås och har trevligt tillsammans. För arrangemanget svarar Vinslövs Föreningsallians i samarrangemang med olika föreningar och kyrkor i samhället.

Ny satsning inför Vinslövsdagen
Inför årets Vinslövsdag har Väntjänsten och Lions ställt sig till förfogande för att fler ska kunna besöka arrangemanget. Därför finns det nu möjlighet att ringa Väntjänsten på 80846 för att be om hjälp för att komma till Smedjan, Badhusparkens olika aktiviteter eller kanske se en stund på de som spelar handboll i centralparken.

Text: Britt-Marie Kaldeus Gustavsson
Bild: Pixabay

Föregående artikelHistorisk byvandring i Gualöv
Nästa artikelStor uppslutning vid Tingshusets återinvigning i Sölvesborg