På första advent anordnas traditionsenligt skyltsöndag i Vinslöv.
I Tallparken startar aktiviteterna redan kl 12.00. Där finns det många föreningar som säljer lotter, det ges möjlighet till fika och även att se Vinslövs Bygdedansare uppträda kl 16.15. För musiken svarar Vinslövs Bygdespelare. Vid 17-tiden kommer så de tio luciakandidaterna att presenteras.
På torget börjar programmet kl 15.00. SPF-kören under ledning av Lars Färm inleder med sång och musik. Julevangeliet kommer att läsas och Fredsljuset kommer att delas ut av Scouterna till flera organisationer . Naturligtvis blir det dans kring granen och i år är det Malin Fredriksson som leder denna fina tradition. Efter alla turer kring granen blir det så utdelning av gottepåsar. Självaste tomten är på plats för att samla in alla önskelistor, så att julklappar hinner bli klara till julfirandet. Välkände profilen Kenneth ”Kenne” Johansson som är årets konferencier kommer även att presentera årets luciakandidater.
Tomteparaden går också i år från Söderparksskolan. Där väntar ett följe med små hästar som kommer att visa alla barn vägen ner till granen vid torget. Några tomtar från Lions kommer att slå följe och lysa upp med sina facklor.
Väntjänsten har öppet från kl 14 denna söndag. Där finns det möjlighet att både förse sig med varm dryck, rösta på luciakandidaterna och köpa biljetter till Luciahögtiden i Vinslövs kyrka.
Text: Britt-Marie Kaldéus-G:son
Foto: Arkivbild
Föregående artikelFramtidens digitala pensionär
Nästa artikelLevande Vävstol – Manufaktur Blekinge, Julita Wójcik, konstnär