Från vänster: Diez Nobach, Monica Nobach och Rolf Persson. Foto: Bertil Lindrup.

Många pensionärer befinner sig i digitalt utanförskap. De saknar ofta kunskap och intresse.
Men det ska Pensionärernas riksorganisation Blekinge PRO ändra på genom att anordna en inspirerande dag i digital kunskap. 4 december kl 9-16 har Netport Science Park på Östra piren i Karlshamn ett fullspäckat schema med intressanta föreläsningar, workshops och utställningar med flera olika aktörer. Det finns intresseområden för alla och det är gratis entré.

Boken DIGItant skriven av Malin Perlheden. Foto: Lars Cato, Aller Media.

Kulturdepartementet kommer från Stockholm och ska hålla en föreläsning om ”Det demokratiska samhället”, Johanna Svan pratar kring boken DIGItant som är skriven av Malin Perlheden, Linda Reneland-Forsman ska föreläsa om digitalt och socialt utanförskap och Mia Forsäng tar upp ämnet En vän i den digitala världen.
Detta fantastiska tillfälle arrangeras för att visa alla äldre vilka möjligheter som finns, att de ska få inspiration till att våga prova något ovant eller nytt samt för att väcka nyfikenhet över det redan digitala samhället. Tänk att kunna kommunicera lättare med barn och barnbarn via sociala medier, lättare kunna uträtta ärenden digitalt hos myndigheter och sin bank, kunna boka resor, betala räkningar och att ta del av samhällsinformation snabbare.
Allt detta kan man lära sig och få tips om men även mycket annat. Ett mycket fint initiativ som jag hoppas att många tar chansen att ta del av.


Text: Veronica Palmgren

Föregående artikelAlexander Krohn, Krukmakaremäster på Ifö Center
Nästa artikelSkyltsöndag med många inslag