Arkivbild

Vinslöv
På första advent anordnas traditionsenligt skyltsöndag i Vinslöv.
I Tallparken, som brukar vara en uppskattad och välbesökt plats startar aktiviteterna redan kl 12.00. Där finns det många föreningar och organisationer som säljer lotter, det ges möjlighet till fika mm. Vid 17-tiden kommer så de 8 luciakandidaterna att presenteras av Kenneth Johansson.
På torget börjar programmet kl 14.30. I år medverkar den uppskattade sångduon Anna och Mej med sång och musik. Julevangeliet kommer att läsas och åskådliggöras av vinslövskonfirmander. Fredsljuset kommer att delas ut av Scouterna till flera organisationer.
Scouterna finns på plats även detta år och förser alla hungriga med grillad korv.
Naturligtvis blir det dans kring granen. För musiken svarar Calles orkester och Malin Fredriksson leder sången då dansen drar igång. Efter alla turer kring granen blir det så utdelning av gottepåsar. Självaste tomten är på plats för att samla in alla önskelistor, så att julklappar hinner bli klara till julfirandet. Välkände profilen Kenneth ”Kenne” Johansson som är årets konferencier kommer även att presentera årets luciakandidater.
Tomteparaden går också i år från Söderparksskolan. Där väntar ett följe med små hästar som kommer att visa alla barn vägen ner till granen vid torget. Några tomtar från Lions kommer att slå följe och lysa upp med sina facklor.
Väntjänsten har öppet från kl 14 denna söndag. Där finns det möjlighet att både förse sig med varm dryck och värma sig en stund. Flera butiker och även caféet håller öppet denna söndagseftermiddag.

Text: Britt-Marie Kaldéus-G:son

Föregående artikelLina smyckar sin trädgård med Halloweenprylar varje år
Nästa artikelGlöm inte reflexen!