Pia och Janne Svensson.

Vinslöv
När Carina Tillman väl tagit sitt beslut att sälja Japhes var hon väldigt noga med vem som skulle driva verksamheten vidare.
Där fanns en hel del spekulanter kan jag säga och kände väl inte direkt hundra säker förrän Janne och Pia kom med sitt förslag berättar Carina som kommer att arbeta kvar som anställd i verksamheten som nu flyttar från stationen till Matöppet.

– Det här var ju en win win lösning för båda parter, säger Janne som är väldigt nöjd med sin nyinredda spel -och posthörna. Ja, nu kan jag ju följa travet under tiden jag arbetar så det är perfekt, skämtar Janne.

– Allt är ju väldigt nytt för oss i butiken, även om alla anställda har gått en grundutbildning så är ju Carinas erfarenhet guld värd. Sedan att få utveckla butik och personal är stimulerande fortsätter Janne, även att få serva Vinslöv med både spel och postleveranser känns väldigt bra.

– Även om vi inte varit igång så länge så märker vi redan till en ökad kundtillströmning, att det blev lite mer liv i butiken på något sätt.

– Detta är ju en stor satsning för oss men som sagt det är viktigt att få kunna serva Vinslövsborna med samma utbud som på Japhes, så vi hoppas på en fortsatt ökad tillströmning av kunder. Även våra många trogna kunder tycker det är ett kul nytillskott.
Även om allt är nytt och mycket att lära sig så är det här jätteskoj och spännande, säger Pia Svensson som också varit på utbildning

– i Stockholm för att lära sig allt om Skånetrafiken, Svenska spel, ATG, DHL och Postnord. Så nu är det bara att öva praktiskt och lära sig, så ska det nog gå fort att sätta sig in i allt, hittills har alla varit så tålmodiga på att vi är nybörjare, fortsätter Pia.

– Vi har ju såklart gjort en jätteinvestering i hela projektet, säger Janne, vi både hoppas och tror att det ska gynna både oss och Vinslövsborna att denna service stannar i centrum och nära stationen. Även parkeringssituationen blir ju något förbättrad. Ja det kunde ibland vara lite kaos när folk skulle backa ut efter att ha hämtat varor eller spelat, flikar Carina in.
– Här kan man parkera och köra iväg säkert då vi har en lite större parkeringsplats vilket vi också fått positiv feedback för, säger Janne.

– Vår butik har ju anor långt tillbaka i tiden sedan Regnérs dagar så det känns inspirerande att fortsätta den tron på Vinslöv, säger Janne med viss stolthet. Familjen Regnér var ju långt framme i att serva sina kunder och det vill vi verkligen förvalta. En stor del av personalen har arbetat länge i butiken och här ska det aldrig vara långt ifrån ett skratt, säger Janne som hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna, och är fortfarande nöjd att han kan följa tarvet på arbetstid.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelNy Lokalbok på gång!
Nästa artikelCarl XII : Kungen, människan, myten