Vinslöv
Efter att anrika Vinslövs Konstförening lades ned tyckte 6 konstnärer, som varje påsk haft utställning samtidigt som konstföreningen i Hedbergshuset, att något måste göras. En god tradition som varit välbesökt skulle bibehållas.

Därför tog alla och kontaktade en eller fler konstnärsvänner för att se om gruppen kunde utökas i ett försök att även fortsättningsvis fylla två plan med konst under påsken.
Efter ett tag hade skaran mer än dubblerats och i år ställer 13 utställare ut i Hedbergshuset. Det blir något färre än när Vinslöv också arrangerade, men i gengäld får man se mer av varje konstnärs verk!

Hedbergshuset har perfekta lokaler för konstutställningar och bland årets utställare bjuds et på stor variation.
Det blir bl.a. keramik, silversmycken, glassmycken, målade textilier, foton och målerier av olika slag.

-Vi tycker att vi fått ihop en bredd som gör att alla skall kunna hitta något i sin smak och utöver det har vi dessutom fått ihop en konstellation som kommer att ha otroligt roligt tillsammans…. Vilket
är nödvändigt när man skall tillbringa så många timmar tillsammans.

Roligt är också att vissa konstnärer kommer att kännas igen medans andra är helt nya och bland de man känner igen visas även nya tekniker upp i år.

Dessutom har man inlett ett samarbete med Klass 5A från Furutorpskolan som kommer att ha cafeterian igång med servering av både smörgåsar och kakor och tillhörande drycker.
Man ville erbjuda besökarna möjlighet till god fika och sökte därefter en skolklass som sparar pengar till en skolresa eller liknande. Just 5A sparar till en lägerskola för lite trevligt umgänge innan de efter klass 6 splittras inför högstadiet.

De som ställer ut i påsk är: Anita Ekenstierna, Marianne Emilsson, Mikael Friberg, Suzanne Hovander, Milla Johansson, Jeanette Junge, Anders Lord, Sofia Lundqvist, Ann Nyberg, Mona Ohlin, Linda Paulsson, Gun-Britt Pettersson och Jadwiga Svensson.

Utställningen är öppen f.r.om. 30 mars till 2 april kl 10-17 dagligen. Fri entré.

Föregående artikelUtställning om utvandring på Karlshamns Museum
Nästa artikel”Sol, vind och vatten” – en hyllningskonsert till Ted o Kenneth Gärdestad