Salong Antrasax
Första advent bjuder Frida Svensson på Salong Antrasax in för invigning i sin nya lokal. Foto: Magnus Kajrup

Vinslöv
Invigning hos Salong Antrasax. Ny lokal som ni framöver kan fortsätta att se bra ut i.

Första advent, på självaste julskyltningen öppnar Salong Antrasax upp. Nu i sina nya lokaler på Stora Torggatan 6.
Jag stämmer träff med Frida i lokalen, som nu görs om från Optikerbutik till en hypermodern salong. Renoveringen är vid detta tillfälle långt ifrån klar.

-Vi jobbar så mycket vi kan för att allt ska vara klart till invigningen berättar Frida, som får

Frida
Frida är redo för nya som gamla kunder. Foto: Magnus Kajrup

värdefull hjälp av sin familj. Det målas, byggs och inreds i lokalen som även fungerat som post en gång i tiden.
Det här blir en perfekt lokal för vår verksamhet, säger Frida.
En av många anledningar till att jag är extra glad för lokalen är att den är handikappanpassad. Det finns inte några trappor utan allt finns i ett plan och är lättillgängligt fortsätter Frida. Jag ser faktiskt bara fördelar med att flytta verksamheten hit, och det verkar många i byn också tycka, berättar Frida. Folk kommer in och gratulerar och är jätteglada för att en så fin, stor och central lokal inte ska behöva stå tom. Det är ju en bonus i allt säger Frida. Till en början är det som nu, jag och Lotta kommer att arbeta här. Min vision är att utöka med ytterligare en frisör, sedan ger ju lokalen möjlighet för att utöka utbudet med, till exempel massage, nagelbehandling, fransförlängning m.m. Jag vill erbjuda kunderna så många skönhetsupplevelser som möjligt berättar Frida.

Nytt och fräscht.
Nytt och fräscht. Foto Magnus Kajrup

Salong Antrasax startades av Frida Svensson 2010. Själva namnet kommer från början från

ett närliggande ord som kallas för Antraschack. Antraschack är ett gammalt talesätt som finns i släkten på Fridas sida. Det var ett talesätt man använde när det var något bra som höll på att hända.
Ett exempel kunde vara då man satt och spelade kort och man hade något riktigt bra på handen, då sade man ”nu ska ni få se på en antraschack”. Detta betydde att man höll på att vinna eller att man hade något betydande som tog en framåt i leken.

Därför togs en del av detta talesätt det vill säga ordet ”Antra” och sattes ihop med någonting som symboliserar frisöryrket, ”Sax” och bildade ordet AntraSax.

Ett ord som symboliserar kärlek, glädje, utveckling och kreativitet, det passar bra in på oss på Antrasax säger Frida med lite stolthet.

Tillbaka till invigningen, vad händer då?

Lotta
Lotta är nöjd med resultatet! Foto: Magnus Kajrup

Förhoppningsvis får vi visa upp vår nya lokal för så många som möjligt, säger Frida. Jag är

så mitt uppe i allt, så allt är inte bestämt i skrivande stund. Vi kommer definitivt ha fantastiska erbjudande, dela ut ett begränsat antal goodiebags plus mycket mer säger Frida förväntansfullt. Alla är varmt välkomna till Salong Antrasax för invigningen av våra nya lokaler den 27/11 klockan 15.00 avslutar Frida.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelMagnus Pettersson på Temahallen – Årets företagare i Kommunen
Nästa artikelFöretagskväll med förhoppning om STRIKE