Marit, Petra och Jessica hälsar er välkomna till JMJ Motion. Foto: Magnus Kajrup

Vinslöv
När korpen i Vinslöv lades ned för ca 20 år sedan, bestämde sig Jessica Håkansson att ta över motionsavdelning.

-Det har varit en jättekul resa, berättar Jessica. Jag har själv ett stort träningsintresse så kombinationen att leda och samtidigt själv få motion är ju perfekt. JMJ Motionsklubb som föreningen heter håller till i Gymnastikbyggnaden.

– Alla och då menar jag alla är välkomna hit, säger Jessica. Gamla som unga, tränade eller otränade.

Till sin hjälp för att kunna erbjuda motion fyra kvällar i veckan, har Jessica, Petra Jalking och Marit Hammarland.

– Vi anpassar passen individuellt, blir man för trött så är det bara att pausa även under passet, berättar Petra. Vi vill gärna som sagt att alla ska kunna vara med, så vi har satt en medlemskostnad så det går jämt ut med hyra och redskap.

– Det kostar endast 600 kronor per termin, medverkar man på alla passen blir det ca 80 st, säger Marit. – Förutom egenintresse för motion är det en stor drivkraft att vi har så himla kul, berättar Jessica. Åldern bland deltagarna är ett spann mellan 15 och 69 år, så det berättas mycket kul, framförallt innan och efter passen, fortsätter Jessica.

– Vi är väldigt prestigelösa, så även våra medlemmar. Man behöver inte ha det senaste modet i träningskläder, utan man kan ta vad man har, det viktigaste är att det bekvämt.

-Grund är gymnastikskor och enklare träningskläder eller nyare outfit om man vill, det finns inga moderegler här inte, säger Petra. – Vad man absolut behöver ha med sig är vatten eller någon form av sportdryck. Allt material som behövs under passen har vi, säger Jessica.

En veckas program kan se ut så här (med reservation för ändring):
Tis 18-19: Jessicas Puls Combo:
Här tränar vi både hjärta och hjärna. Ett pass där vi varvar glädje, puls, kombinationer och combat-slag, en härlig kick!
Ons 19-20: JMP-Cirkel:
Ett pass för alla! Här jobbar vi individuellt i olika styrkestationer. Vi varvar styrkan med flåsiga tempoövningar. Enkelt, bra o ett roligt genomkörande pass.
Tors 18-19.15: Marits Hiit:
Hög Intensiv Intervall Träning. När det tränas, så tränas det! Hårt! Helt efter egen förmåga. Ett enkelt och grymt pass, där vi utlovar svett Helt efter egen förmåga.
Sön 18-19: Petras Airbox:
Ett glatt combat-inspirerat pass! Där vi med enkla slag och sparkombinationer svettas till härlig musik. En härlig avslutning på veckan!

Det får plats många under passen, som mest har vi varit 59 stycken berättar Jessica. Ingen föranmälan behövs och medlemsavgiften betalas på plats. Är man lite osäker på om det här är rätt, så får man prova på i två veckor. Petra som myntade rubriken, understryker att det verkligen är så, vi svettas med glädje.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelMika Mikkonens första Hole in One
Nästa artikelKickoff för Gilla Karlshamn 2.0