Fritidshemmens Dag firas över hela landet andra tisdagen i maj.

På Söderparkskolans fritids valde man att fira genom att ”Springa för livet”. En bana med olika hinder och vattenstationer gjordes upp som sträckte sig över ”Suran” och skolgården. Givetvis fanns en riktig start- och målfålla.

Personalen på fritids hade lovat barnen att skänka 1 kr för varje sammanlagt antal varv de sprang. Dessa pengar skulle sedan skänkas till Barncancerfonden. Innan start gjordes en rejäl uppvärmning tillsammans.

Ca ett hundra barn sprang, joggade eller gick tillsammans 806 varv. Detta ”kontrollerades” genom att varje gång barnet passerade målfållan så fick man en stämpel på sin hand och när man tyckte man var klar räknades dessa och barnet fick ett fint armband. Då alla sprungit klart bestämdes på stående fot av oss personal på fritids att vi dubblar summan. Alla belönades därefter med korvgrillning och glass.

Det var en härlig syn att se alla barnen deltaga med en sådan entusiasm trots den varma dagen.

Övrig personal på skolan fick nys om vad barnen gjort och ville också vara med att skänka pengar. Detta slutade med att Söderparkskolans fritids kunde överlämna 3005 kr till Barncancerfonden.

Ett fantastiskt resultat och gissa om barnen var stolta över sin prestation!

Text & Bild: Thomas Nielsen, Fritidspedagog Söderparksskolan

Föregående artikelÅter dags att cykla smugglarrundan
Nästa artikelSommaraktiviteter med Kulturföreningen Borres Vänner