Ett par dagar före skolavslutningen åkte Vinslövs skolbarn till Tosselilla.

Precis som 2013 och 2016 bjöd Vinslövs Föreningsallians återigen samtliga skolbarn i F-klass till årskurs 6 på en Tosselillaresa.

Vinslövs Föreningsallians medlemmar är det samlade föreningslivet i Vinslöv. Utöver att fördela kommunens tätortsbidrag, genomföra medborgaträffar och arrangera julskyltningen står Föreningsalliansen som huvudman för Summer Camp. En del av överskottet från aktiviteterna ska gå tillbaks till barnen i Vinslöv.

Genom Tosselillaresan kommer det alla barnen till godo. Kostnaden för en Tosselillaresa uppgår till ca. 150.000:-. För att klara finansieringen har ett bidrag beviljats från Vinslövs Sparbanksstiftelse på 75.000:-. Precis som Föreningsalliansen arbetar också Sparbanksstiftelsen med att göra Vinslöv till en trevligare bostadsort och ett levande samhälle.

Över 500 barn tillsammans med samtlig personal från skolorna Söderpark, Furutorp och Vanneberga låg och mellanstadie följde med på resan. Med på resan åkte också ett 40-tal seniorer från PRO och SPF som följde med de minsta klasserna hela dagen.

I strålande sol lekte, klättrade, åkte karuseller och badade barnen. Ett roligt avslut på skolåret och en trevlig start av sommarlovet. Efter en heldag i Tosselilla vände de 13 bussarna hem med trötta deltagare från årets Tosselillaresa.

Text: Daniel Högstedt
Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelIFÖ Centers senaste tillskott i utomhusgalleriet
Nästa artikelKarlshamnsbördige Nordahl är med i Försäsongens mästare