Tobias Nordahl, handbollsfostrad i Karlshamns Hf numera i HF Karlskrona,
representerar klubben i Försäsongens mästare som arrangeras av Handbollsligan. Även om serien spelades in tidigare i somras kan inte Tobias avslöja resultatet.

– Det är många som undrar, inte minst mina lagspelare, men vi får inte avslöja någonting, berättar Tobias. Alla lag i handbollsligan skickar en utvald representant. I filmerna får man förutom att följa tävlingen träffa spelarna i individuella frågor och svar.

– Det är roliga men ibland jobbiga övningar vi tävlar i, berättar Tobias, men här kan tittaren även få tips om övningar man kan göra hemma.

I första avsnittet är övningen bänkpress. På en utsatt tid ska deltagarna göra så många lyft som möjligt.

– Man vill ju så mycket, det var 14 vinnarskallar som alla vill vara bäst. Jag är mycket nöjd med mitt resultat, kanske gick jag ut lite väl hårt i början för mjölksyran kom smygande ju närmare sluttiden vi kom, berättar Tobias. Det blev till slut en femteplats med 19 lyft av en 70 kilosstång på 1 minut. Dubbelt så många lyft hade slutvinnaren William Bogojevic från Sävehof som hade hela 34 lyft.

– Jag är inte förvånad, säger Tobias, William är urstark och en fruktad motståndare på planen.

I avsnitt två är det spänst som gäller. Stående jämfota längd-hopp.

– Spänst är ju otroligt viktigt i handboll så här trodde nog alla att det skulle bli jämnt, säger Tobias. Men särskilt jämnt blev det inte. Hampus Andersson Ystad IF hoppade hela 314 cm medan Tobias kom på sjätteplats med 286.

– Jag är rätt nöjd med det också, men Hampus var grym och en värdig vinnare.

Som nämnts tidigare får man träffa spelarna i kortare intervjuer med frågor som inte alltid handlar om handboll. Jag är ju tokig i handboll och kan prata oavbrutet om sporten, men det var kul med lite andra frågor också, berättar Tobias. Utdrag från intervjufrågor och svaren från Tobias i avsnitt två:

Vilken Förebild har du?
Då måste jag säga Johan Jeppson som slutade för ett par år sedan i IFK Kristianstad. Hans inställning och ödmjukhet gjorde att det var en kille att se upp till. Sedan kommer han ju liksom jag från Karlshamn.

Vad gillar du att göra på fritiden?
Kanske lite överraskande men jag älskar att laga mat, även att baka tycker jag är roligt. Det är härligt att sätta sig ner med ett glas mjölk och en nybakad kanelbulle.

Vad är meningen med livet?
Att ge av min energi till andra hela tiden för då kommer jag själv att få energi också.
Avsnitten släpps på måndagar och kan ses på Handbollsligans hemsida.

Text: Magnus Kajrup
Bild: Torbjörn Sunesson

Föregående artikelFöreningsalliansen bjöd barn till Tosselilla
Nästa artikelOla Åkesson – Ny ägare till Stugtema