Pelle Peolin i skoavdelningen.

Vinslöv
Efter att ha haft några väldigt lyckade utförsäljningar i Hedbergshuset Var det ingen tvekan om var Magnussons Reklam skulle flytta när företaget blev trångbodda i Vanneberga.

– Ja de här lokalerna är perfekta för oss, säger Pelle Peolin som tar emot i den ljusa fina entrén.

När vi ska sätta oss ner i köket sitter redan Pelles kompanjon Lars Martinsson, säljare Elias Holmström och Affe Svensson som arbetar i tryckeriet på plats för förmiddagsfikan.

– Det har varit en häftig resa, berättar Pelle. Efter att ha gått bredvid förra ägarna Kjell och Eva Magnusson ett par månader tog vi helt över 1 januari 2009.

– Fast det var ingen lätt start vi fick precis säger Lars. Det var mitt i brinnande finanskris och det var krisrubriker i all media varenda dag. Vår största kund hade inköpstopp i princip hela det året. Då var det lite nervöst som ny i branschen…

Så vi var ganska försiktiga i början, men allt lossnade efter ett par år och nu är vi ett stabilt företag som har vuxit, inte bara i omsättning och lokaler utan även med personal. Man kan säg att vi dubblade personalstyrkan säger Pelle med ett leende. Sedan 2013 har vi två anställda i form av Elias och Affe och nu ökar vi med ytterligare en ny medarbetare.

Vi är har blivit den lokala profilexperten och vi tycker att profilkläder och profilprodukter är lika roligt som viktigt. Varje organisation har en profilpotential som inte är till fullo utforskad.

Vi vill gärna tillföra vårt kunnande och se vad vi kan åstadkomma tillsammans.
Vi kommer också gärna ut och besöker dig för att prata profil som media och lyssna på vad du tänker och behöver.

– Vi ingår i New Wave Profile, Skandinaviens största kedja inom profilprodukter och kan därmed ställa krav på våra leverantörer att de följer etik- som miljömål samt säkerställa logistik & leveranssäkerhet. säger Pelle.

En av många avdelningar hos Magnussons present i Hedbergshuset.

På vår hemsida hittar du ett enormt sortiment av profilprodukter. Vi samarbetar med marknadens bästa leverantörer för att kunna tillhandahålla profilprodukter i alla prisklasser. Men det är viktigt både för oss och kunden att kunna visa produkterna, möjlighet att prova, klämma och känna och i och med vår flytt till Vinslöv har vi faktiskt Sveriges största showroom, berättar Pelle, som visar mig runt nöjt. Trenden i vår bransch är att minska på utställningarna och satsa allt på webben. Med vårt fina läge i Vinslöv kan vi satsa stort på en fantastisk utställning samtidigt som vi finns med hela vårt sortiment på webben.

– De nyrenoverade lokalerna är stora och ljusa. Varje produkt har sin plats och här finns verkligen hur mycket som helst. Avdelningar för t.ex arbets/profilkläder, företagsprodukter, sport&fritid, julklappstips, exponering m.m och då har jag knappt hälften av områden.

Det ska vara roligt och inspirerande att komma hit till oss. Vi vill påstå att vi har många styrkor och nu är även vårt läge det. Sedan vi flyttade hit har vår kundkrets breddats kraftigt. Vinslövsföretag har alltid varit lojala mot oss, fast tydligen har inte alla hittat till oss innan, men när vi nu ligger så lokalt är det lätt att bara titta in eller boka besök. Det är ju såklart inte bara i Vinslöv våra kunder finns utan det är i hela regionen och även från övriga kommunen har vi fått ett lyft efter etableringen här i Vinslöv, fortsätter Pelle.

– Vi hjälper till med märkning av alla slag. Kontakta oss om du har funderingar kring hur just ditt företag kan profilera sig på bästa sätt.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelMycket besökare på Västergårda
Nästa artikelEdward Blom lanserar årets mest överdådiga glöggnyhet