Richard Klang, ordförande i Vinslövs IF vid den numera tomma entrén.

Många har väl uppmärksammat att det endast är nät och några träbockar som bjuder in till Arenan. Bakom försvinnandet ligger en olycklig påkörning vilket ledde till att portalen knäcktes.

– Det var under grävning av fiber som en lastbil körde på takutsprånget, berättar Richard Klang, ordförande i Vinslövs IF.

Bild tagen strax innan rivning.

Följden blev att stolparna sprack och portalen gav vika. Det är väldigt tråkigt för jag tror det var en av dem äldsta i slag i Sverige, fortsätter Richard. Enligt uppgift byggdes den i mitten på 1950-talet och det är många som uttryckt sin beundran för portalen. Men vi hoppas verkligen att det går att uppföras något liknande, om det nu är möjligt det var ju en avancerad mosaik.

– Just nu ligger ärendet hos försäkringsbolaget. I vilket fall kommer det att uppföras en ny entré men när vet vi inte för tillfället, säger Richard. Annars blåser det nya vindar i föreningen, fortsätter Richard som sitter sitt 1:a år som ordförande. Jag vill gärna bidra med att utveckla föreningen, och stötta med det man kan av egen erfarenhet, men vi är många som bidrar till att få ihop det. Vi tog ett enhälligt styrelsebeslut på att satsa på våra egna spelare i A-laget. Detta året har vi ett lag med en låg snittålder som jag aldrig tror föreningen haft tidigare, vilket gjort att det varit tuffa matcher för killarna. Men vi ångrar inte en sekund beslutet att lyfta upp våra juniorer som vi tror jättemycket på.

Portalen har prytt idrottsplatsen sedan mitten av 50-talet.

Sedan är det ju glädjande att vi återigen har ett damlag som går in i seriesystemet till nästa säsong. A-laget inledde hösten med en träningsmatch mot Nävlinge IF som slutade i Vinslövs favör med seger med 4-2.

Text: Magnus Kajrup
Bild: Magnus Kajrup, Richard Klang och Vinslövs IF

Föregående artikelHärlig söndagsutflykt med turbåten Klacken
Nästa artikelVarmaste sommaren i Sverige på 260 år?