Johanna och Maria hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna. Foto: Magnus Kajrup

Vinslöv
Maria Troberg-Linde fick nys om att blomsteraffären i Vinslöv var till salu genom en annons på blocket i slutet av oktober. Det har nu gått ca 4 månader sedan övertagandet, så jag stämmer möte med Maria för att höra hur allt gick till och inte minst hur allt har gått.

Brett sortiment.

Var det ett svårt beslut att gå från anställd till egen företagare?
Ja eftersom jag jobbat 20 år i branschen vet vilka tider och vilket jobb det ligger bakom att driva en butik så var beslutet ganska svårt eftersom man som anställd har en annan trygghet.
Så när beslutet var taget hade jag en 1 månads uppsägningstid och då var det mycket att ordna inför nyöppningen av butiken som inföll mitt i julrushen.Då hade jag kort tid på mig att hinna med alla inköp och all planering, samtidigt som jag hade jobbet på Jaffablommor att sköta.
Jag slutade min anställning på fredagen och på måndagen öppnade vi upp butiken.
Men jag fick mycket hjälp, min högra hand, min fantastiska anställda tjej Johanna, som valde att stanna kvar när jag tog över. Och jag fick mycket hjälp av min underbara familj och syster Sofie som också är florist.

Hur har kunderna märkt av att du tagit över Blomsterdesign?
Vi har lite annat sortiment i både krukor och växter. Vi försöker vara nytänkande, kreativa och visar gärna upp vårt hantverk.
För detta har vi fått mycket uppmärksamhet och positiv respons bland både gamla som nya kunder och det tycker vi är oerhört roligt!

Massor av tillbehör ex. krukor. Foto: Magnus Kajrup

Vad tänker ni ha för sortiment förutom blommor?
En blomsteraffär ska innehålla blommor!
Sedan håller vi ett ganska brett utbud av krukor och liten del Årechoklad, lakrits, servetter och ljus.

Har ni någon särskild specialitet?
Med vår breda kunskap hjälper vi kunden med allt från en mysig uteplantering på trappan till guidning med binderier både till sorg och till fest.
Vi skickar även blommor till hela Sverige och hela världen.
Vi önskar alla varmt välkomna!!!

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelVi Testar: Nya Toyota C-HR
Nästa artikelVärdshuset igång igen – Anne-Lie hälsar välkomna