Olofström
Hos Brian på BO Service får man enkel och hållbar rengöring av tak och fasad på villan eller sommarstugan.

Brian Olsen startade sitt företag BO Service för åtta år sedan när han flyttade från Danmark till Sverige med sin familj. Även i Danmark var Brian egenföretagare och drev egen fönsterputsningsfirma i tio år, och har även jobbat som arbetsledare på ett stort städföretag i Köpenhamn i tre år.

BO Service kan erbjuda många tjänster, bland annat takrengöring, fasadtvätt, fönster DSC_0028_webbputsning och spindelsanering. Processen att rengöra ett tak är ganska enkel, Brian rensar bort mossa och alger mellan betongtakpannor och sprutar sedan på sin speciella desinfektionsvätska som håller alger, mossa och även fläckar av vitlav borta.

– Min rengöringsmetod sliter inte lika mycket på taket som om man till exempel rengör med högtryckstvätt, berättar Brian. Rengöra med högtryckstvätt kan vara direkt skadligt för taket eftersom den förstör den skyddande hinnan på takpannorna som de preppareras med under tillverkningen i fabriken.

Metoden fungerar på betongtakpannor oavsett ålder. Brian har rengjort ett 40 år gammalt tak så att det blev så gott som nytt. Rengöringen håller i mellan 6-8 år, beroende på hur nära huset ligger skog eller andra träd. När han rengör taket kan han även hjälpa till med att byta trasiga pannor och rensa takrännor.

När Brian inte rengör tak och fasader så putsar han fönster. Över 20 års erfarenhet av att putsa fönster gör att han har en proffsig och snabb teknik. Han putsar fönster åt både privatpersoner och företag, som till exempel skyltfönster till butiker, kontor, församlingshem och kyrkor.

– Jag vill rikta ett varmt tack till mina kunder, och ett tack för att de rekommenderar mig vidare, säger Brian. Det betyder otroligt mycket för mig!

Passa på att boka tak- och fasadrengöring eller fönsterputsning i år för att dra nytta av ROT-avdraget, det kanske inte finns kvar nästa år.

 

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelEkologiska hudprodukter ger fräschare hy
Nästa artikelÖver 500 tävlande kommer till Fjälkestad Ridklubb