Karlshamn
Ulrika Sevestedt firar snart 10års-jubileum med sitt företag Lucky Face. Ulrika erbjuder sina kunder många olika hudvårds- och skönhetsbehandlingar, för både män och kvinnor i alla åldrar.

Ända sedan starten av sitt företag Lucky Face har hon använt det svenska, ekologiska hudvårdsmärket Maria Åkerberg, både privat och i sina behandlingar.
– Det är viktigt att använda vegetabiliska, ekologiska produkter så att huden kan andas, läka och producera sitt fett naturligt, berättar Ulrika.

Senaste investeringen är en Microdermabrasion, en peelingmaskin som med hjälp av små kristaller och vakuum skonsamt slipar huden.

– Det bästa är en kur på 6-8 behandlingstillfällen, säger Ulrika. Då blir det en riktigt djuprengörande peeling, som kan hjälpa mot bland annat pigmentfläckar, stora porer, rynkor, acne-ärr. Man kan även göra behandlingen som en ren uppfräschning inför bal eller fest, då matt hy får en jättefin lyster.

På hyllorna i salongen är sommarmakeupen från Maria Åkerberg på väg upp. Hos Ulrika på Lucky Face kan man nämligen även få tips och råd om sminkningar och vilka färger som passar ens egen hudton och hårfärg.

– Allt jag säljer är 100% ekologiska, svenska hudvårds-produkter, tillägger Ulrika. Det har uppmärksammats hur viktigt det är att äta ekologisk mat, och det är minst lika viktigt vilka produkter man använder på huden eftersom huden ”äter” det du smörjer dig med. Jag köper Maria Åkerbergs produkter direkt från fabriken utanför Göteborg, och mina kunder betalar för det fina innehållet, inte för onödiga förpackningar och dyr reklam. Det är 100% rena varor från växtriket och dofterna kommer från naturliga, eteriska oljor.

Inför den stundande sommaren kan det vara extra bra att kolla upp vilka ekologiska solskyddsprodukter det finns. Hos Lucky Face hittar man solskyddsprodukterna som passar hela familjen, med titandioxid som med sitt vita pigment reflekterar bort solstrålarna.

Titta in till Lucky Face för alla era skönhetsbehandlingar!

Text: Petra Horning
Bild: Monica Berg

Föregående artikelLjungsleds Planskola har fyra generationers växtkunskap i ryggen
Nästa artikelVälkomna ren med rent tak och fasad