En del av den inspirerande trädgården. - Foto: Privat

Kyrkhult
En inspirerande trädgård i sin fulla prakt som bjuder på en känsla av en resa som aldrig tar slut.
Tänk er att vandra in i en trädgård med blandade träd, buskar och blommor som skapar olika spännande formationer och färger. Här kan man få uppleva olika färger i harmoni som väcker en lust till att odla och upptäcka nya växter och deras egenskaper. Du kan även slå dig ner längs vägen på en bänk och studera de vackra skapelserna eller varför inte luta sig tillbaka och bara koppla av. Här kan man få uppleva hur vacker en trädgård kan bli om man låter naturen ha sin gilla gång säger Tuija från Tuijas växter.
Bredvid denna magiska trädgård finns den före detta plantskolan som genom visioner från Tuija skapats om till Sagans värld. Här får du möta olika saker mellan himmel och jord och upplev universums under. Här blir man guidad av Tuija genom tid och rum längs vägen. När man kliver över tröskeln in till Sagans värld upplever de flesta en harmonisk känsla och Tuija upplever att de flesta kommer ner i varv och det är som att dom börja viska istället för att prata som vanligt. Tanken är att besökarna ska hitta sig själva och det inre lugnet. Naturen och dess krafter och Sagans värld hör ihop.
Hur kan Tuija hjälpa er?
Med sina breda kunskaper inom växtriket och människors mående har hon möjlighet att hjälpa en med ens mående och läka dig inom vissa områden. Många av oss har säkert upplevt huvudvärk, menstruationsvärk, stelhet i kroppen som till exempel Atros. Är det något som besvära dig har du möjlighet att få hjälp med detta av Tuija. Mår ni inte själsligt bra så har Tuija bred kunskap och utbildning inom samtalsterapi och genom detta kan hon skräddarsy den rätta behandlingen för dig som hjälper dig vidare i livet.
Undertecknad har haft besvär med sin tumme en längre tid och det märkte Tuija utan att någon sagt något. Då hon är en väldigt hjälpsam och omtänksam person plockade hon växter som hon sedan lade ett bandage med. Efter ett par timmar med bandaget så gjorde det inte lika ont i tummen längre. När vi sitter runt bordet i trädgården och prata träder en man fram som brukar vandra runt i trädgården. Med sin stora kunskap inom läkekonst och alternativ medicin guidar han Tuija längs hennes väg med att sprida Kunskapen vidare om medicinalväxter.
Plantskolan startades 2004 och Tuija tar fortfarande emot beställningar på växter och anlitas till diverse trädgårdsprojekt. Jag rekommenderar er ett besök i Kyrkhult hos Tuijas Växter. Det är öppet de flesta söndagar samt helgdagar kl 11-15 och alla är välkomna. Läs mer på hemsidan www.tuijas.se
Text & Foto: Monica Oredsson

Föregående artikelNy butik i Sölvesborg
Nästa artikelKring Järnvägen i Näsum