Olofström
Redan i januari är det full fart hos Stig Ericsson Bil. Efterfrågan på nya bilar är stor och de har två partier med sprillans nya Suzuki på väg in.

Mats Ericsson tog över företaget efter sin far, Stig Ericsson, och vid sin sida har han både sin dotter Rebecka och sin son Jeff. Jeff har varit verkstadsansvarig i cirka sju år och Rebecka, som utbildat sig inom företagsekonomi och bokföring, har jobbat på kontoret i snart två år. Ett riktigt familjeföretag som nu firar 50-årsjubileum. Det har varit spännande år, med utveckling och förändring, framförallt på bilarna.

– Det är knappt jag, som jobbar med detta dagligen, hinner med att hålla mig uppdaterad om alla förbättringar och uppdateringar som sker på bilarna, skämtar Mats och ler. Det är spännande att det börjar gå upp för många hur bra och hållbara Suzukis bilar faktiskt är. Vi har många kunder som återkommer för att köpa Suzuki när det blir dags för bil nummer två.

Under 2015 kommer det lanseras ett par nya Suzukimodeller, samtliga modeller är i topp eller bäst i testerna hos många bilmagasin och tidningar. Redan i april kommer den första av dem till Sverige – Suzuki Vitara.
– Den nya Vitara, en ersättningsmodell för klassikern Grand Vitara, tror jag mycket på, säger Mats. Framförallt för att den är bränslesnål och väldigt ekonomisk, det kommer att bli en klar storsäljare. Min kontakt hos leverantören har dessutom lovat att Suzuki ska komma med en ny, unik modell till hösten, det ska bli spännande att se vad det blir!

Men Stig Ericsson Bil säljer inte bara bilar. Faktum är att de också har en toppmodern Mekonomenverkstad, utrustad med den senaste utrustningen, bland annat ett skonsammare sätt att byta vindrutor som minskar risken för rost kring rutorna.
– Vi har börjat med en ny typ av lackförsegling, G3 Glasscoat, som kommer från Suzuki i Holland, avslöjar Mats. Det är samma sorts lack som används inom rymdindustrin, till exempel NASA. Lackförseglingen skyddar mot mycket och vi utför den på alla märken och modeller.

Lackbehandlingen har 5 års garanti, även utan efter-behandling. Förutom lackbehandlingen finns det en speciell behandling till framrutan som är så effektiv att man inte ens behöver använda vindrutetorkarna när det regnar.
– Jag trodde det knappt när jag såg det, ler Mats. Behandlingen på vindrutan är samma som används på till exempel flygplan. Bilens inredning impregneras också, och skyddar bra om man skulle råka spilla till exempel kaffe i bilen.

Suzuki har fått priset Sveriges Nöjdaste Bilägare för andra året i rad, något Mats tror bero på att japanska bilar är väldigt felfria. Man kan köpa bilen till ett förmånligt pris och den är lättsåld, förutom låga drift- och servicekostnader har de väldigt bra garantipaket.

Går du i bilbytartankar så sväng inom Stig Ericsson Bil och låt Mats och hans personal visa dig varför Suzuki har Sveriges nöjdaste bilägare.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelÖppet hus på nytt hälso- och yogacenter
Nästa artikelSök sommarjobb på plats!