Sölvesborg
I helgen var det öppet hus på Lilla Turkos i Sölvesborg, där ett flertal besökare hade möjlighet att prova på olika typer av yoga, qigong, ansiktszonterapi, få förklarat för sig hur osteopati fungerar eller smaka på olika ayurvediska teer med tilltugg.

Hälsomottagningen Lilla Turkos, är nämligen ett samlingsnamn för alla de instruktörer och behandlare, totalt tio stycken, som har kurser eller behandlingar i gamla stadshuset på Gamla Skolgatan.

Bild2_cmykJill Lagerqvist berättade och visade hur man genom ansiktszonterapi kan få människor att må bättre och de besökande fick också prova att lägga sig på britsen och få njuta av behandlingen.

Yogalärarna Ingrid Stigsdotter, Rebecka Magnusson, Sofie von Mentzer och Anna Hedlund visade och berättade för intresserade åhörare om olika typer av yoga, där både den som vill ha en mer stillsam yoga och den som verkligen vill tänja ut sin kropp kunde få stilla sin nyfikenhet genom att prova på.

Margrethe Brynolf var den enda Qi Gongläraren i sällskapet, men där fanns också kost- och hälsorådgivarna, Louise Bergenrup och Johanna Beijer, liksom Oli Gavard, fysioterapeut och osteopat som ritade, berättade och förklarade hur en osteopat ser på kroppen och de obalanser som finns där, samtidigt som besökarna fick prova hur det kändes med olika övningar.

Det var ett välbesökt öppet hus, där besökarna minglade runt och, pratade, provade på både behandlingar och olika övningar innan man gick hem för att fira helg.

Text & Bild: Margrethe Brynolf

Föregående artikelPool eller avlopp – Erling fixar jobbet!
Nästa artikelStig Ericsson Bil firar 50-årsjubileum