Välkommen att kontakta oss!

Olofström
Johnny Svensson startade sitt företag 1981, för drygt 30 år sedan tog han över mejeriet i Gränum. Under åren som har gått har fastigheten byggts upp till Gränums Lackcenter.
Gränums Lackcenter ligger på landet, men ändå centralt till sina kunder och med ett bra upptagningsområde, berättar Johnny.
Det är en stor fastighet, men man har inte kunnat använda ovanvåningen till lackering. Förr använde mejeriet ovanvåningen till kontor, sedan flera år tillbaka hyr man nu ut den till andra företag.
Bostadshuset som ligger intill bodde förr mejeriets föreståndare, nu hyrs det ut till en familj. Fastigheten har verkligen tagits till vara och utnyttjas helt idag. Gränums Lackcenter är en plåt och lackeringsverkstad till stora och små fordon. Man gör försäkringsjobb till personbilar, husbilar och lastbilar. Utöver detta jobbar man med industrilackering, blästring och målning. Blästerhallen är nybyggd och Johnny berättar att de har satt filter i så att luften renas.
Vi satsar på en bra arbetsmiljö för de sex anställda och för miljön överhuvudtaget.
En stor satsning har varit på solceller vilket gör att de producerar 30 % av förbrukningen av driften. Uppvärmningen sker via biobränsle, flis. All värme både till lokalerna och produktionen kommer från flispannan. Denna satsning har gjort att man kan hålla nere energikostnaderna så gott det går och att det blir jämnt fördelat under året.
Gränums Lackcenter tar emot många jobb, stora som små. Allt från stora bärgare till en ängel som står på en kyrkogård. De lackerar köksluckor så de ser ut som nya och mycket annat.
Jag frågade hur framtiden ser ut och vad man mer kommer att satsa på?
Det planeras och förbereds på att kunna ta emot framtida elbilar och personalen går kurser för att vara uppdaterade.
Det låter mycket spännande och INFO-Bladet önskar Johnny och hans anställda lycka till.
Text: Monica Oredsson
Foto: Monica Oredsson & Gränums Lackcenter AB

Föregående artikelJonssonbolagen AB har expanderat snabbt de senaste 3 åren.
Nästa artikelOlofströmshus familjefest i Jämshög