Jimmy Elfwing på trummor, Jarno Koskela sång, David Bengtsson bas och Albin Hultman gitarr. Utanför bild finns även Andreas Hultman, gitarr.

Olofström
Vi fick ett par ord med frontpersonen i bandet Von Hinten, Jarno Koskela. Bandet hade tidigare i år en spelning på Grand Nightclub & Casino i Olofström, där stämningen var på topp!

Hej Jarno! Berätta lite om Von Hinten.
– Vi är ett hårdrocksband från Olofström, Vi kom till 2014 där jag och Andreas pratade ihop oss om att starta ett hårdrocksband. Sagt och gjort, Andreas skramlade ihop ett gäng polare som han spelat med i olika konstellationer och övertalade mig att sjunga, trots att jag inte kan sjunga, men jag är inte rädd för att stå på scen och jag har en stor passion för hårdrock, framförallt det estetiska med 80-talsrocken.

Vad hör man för musik från scenen?
– Vi kör enkel go allsånghårdrock med en twist, det är nämligen inte alltid en klassisk hårdrockslåt som få en egen Von Hinten-prägel när vi står på scen! Vi kör för tillfället mest covers, men vi har en egen låt på repertoaren som heter ”Fire Our Guns” och som det ser ut nu kommer det att komma fler egna låtar framöver.

Men faktum är att det är så vansinnigt många bra låtar att göra covers på så just nu är det rätt gött att bara komma ut och spela låtar som folk känner igen och kan skråla med till. Alla våra covers är inte hårdrockslåtar från början, men när vi har fått sätta tänderna i dem så blir det fullt ställ och riktigt go rock n roll! När man ser på Von Hinten så får man höra allt från ”Rocking in the free world” med Neil Young till ”The Look” av Roxette.

Kan ni nämna några influenser från specifika band?
– Det är från lite olika håll, rent visuellt har vi lånat mycket från den bästa eran i hårdrocken: 80-talet, med smink, spandex, avklippta t-shirts och bandanas som svajar i vinden. Musikaliskt så försöker vi egentligen inte låta som någon annan, men vi influeras av såväl svenska band som Hardcore Superstar, Backyard Babies till mer internationellt kända artister som KISS och Mötley Crue. Själv tittar jag mycket på tidernas scenpersonlighet, Dee Snider från Twisted Sister.

Bandet uppmanade publiken att komma upp på scenen i slutet av konserten.

Hur har era framgångar sett ut och hur ser framtiden ut för bandet?
– Vi hade vår första spelning på endagsfestivalen Hölje Röck i Olofström 2014. Vi har förutom denna gjort två halloweenspelningar på hotellet här i Olofström. En gång innan i samma lokal som Grand Nightclub, fast då hette stället Lipstick samt så spelade vi på W-town rocks i våras. Framtiden ser tämligen ljus ut, vi har kontakt med fotbollsklubben Vilshults IF som enligt rapporter planerar att arrangera W-Town Rocks i år igen och där hoppas vi att få spela såklart, sen har vi pratat med Folkets hus och hotellet om att upprepa Halloweenspelningen till hösten.

Däremellan kommer det en hel sommar där vi hoppas kunna klämma in ett gig eller två, så är det någon som vill ha Von Hinten, då är det bara att höra av sig! Bokar ni oss så kommer vi!

Vi tackar Jarno för intervjun och önskar bandet Von Hinten lycka till och för er som vill komma i kontakt med dom hittar dom på Facebook under namnet: Von Hinten.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelKänd Bromöllabutik byter ägare
Nästa artikelLars tackar för sig