Therese Hellstigen och Helen Schön.

Bromölla
Butiken öppnade redan 1998 och firar 20 år i år. Innehavaren Helen Schön lämnar nu sin uppfyllda dröm om en välbesökt och trevlig zoobutik.

Det är få som kan stoltsera med att man nått sina drömmars mål men det kan faktiskt Helen göra. Det startade med en idé som blev till en verklighet och butiken öppnade upp för första gången i februari 1998. Platsen var då på Industrigatan och man satsade helt på att vara en välsorterad butik med djurtillbehör. Tankarna på att kunna utveckla sin verksamhet med mer inriktning på behandlingar förde företaget mot att skaffa egen fastighet med mer utrymme som spa och klipprum för hundar.

Efter att man byggt ny fastighet på Åby-Lyckorna längs med gamla E22:an så anpassades verksamheten till att ha mycket mer behandlingar och större butiksyta. Genom åren så har butiken fått fäste bland många djurägare som ständigt återkommer till sin favoritbutik.

Helen känner nu att det krävs lite nytt blod i företaget för att fortsätta utvecklingen och dottern Lina kände att det inte var helt rätt i tiden och gillar inte allt arbete med ekonomi, myndighetsansvar, plus allt annat tungt arbete med administration. Lina kommer att fortsätta att arbeta i butiken för det är något som hon verkligen gillar. Även Felicia kommer att vara kvar när nu Therese Hellstigen från Karlshamn tar över verksamheten.

Therese är absolut ingen nybörjare varken i att driva butik eller att syssla med djur som ligger henne varmt om hjärtat. Jag har haft hund sedan barnsben och började träna hundar när jag var 11 år, det blev några år som följde där jag utbildade mig som instruktör inom agility och lydnad.

Med två tidigare butiker i sin ägo blir detta ett ytterligare komplement i företagssviten.

Therese Hellstigen är ny innehavare av butiken från den första mars.

– Jag driver sedan 2015 butiken Hundbiten i Karlskrona, sedan 2017 Karlshamns Zoologiska i Karlshamn samt Karlshamns hundhotell, berättar Therese. På hundhotellet har jag tidigare arbetat och det tog jag över från den 1 februari.

Varför satsar du på att ta över Helens Zoo?
I branschen finns det bra effekter med att driva mer än en butik då man kan göra bättre inköp och när det stod klart att Helen kunde tänka sig att sälja så tvekade jag inte. En bra butik med stadig kundkrets och en hjärtlig atmosfär där man möter kunderna på golvet och inte bakom disk, det passar i min sort av butik. Butiken är välkänd och det finns ett stort upptagningsområde som man kan bearbeta.

I stort sett kommer allt att fungera som tidigare med vissa justeringar i sortiment och omarbetning av butikens utseende. En egen touch på butiken kommer jag att sätta så klart. Aktivitetsartiklar för alla sorters djur kommer också att finnas.

– Flera aktiviteter kommer att bokas upp och genomföras i vår regi. Så jag hälsar alla tidigare och nya kunder välkomna in i Butiken, avslutar Helen.

Till mina kunder. Tack för alla dessa år och välkomna in i butiken så bjuder vi på fika 24-28 februari. / Kram Helen

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelÅrsmöte Bromöllaortens Simsällskap
Nästa artikelOlofströmsbandet Von Hinten levererar hårdrock