Tandläkarna Olle Holmström, Lars Wibäck och Haris Salemovic.

Bromölla
Personalen på Tandvårsdhuset i Bromölla blir av med en kollega som väljer att gå i pension.

Lars Wibäck som varit min tandläkare sen urminnes tider ska lägga borren på hyllan. Lars började på Tandvårdshuset första februari 1985 och efter 33 år lämnar han nu över mottagningen till Haris Salemovic från den första mars.

Vi ber Lars reflektera över sin tid på Tandvårdshuset i Bromölla.

– Det har varit en fantastiskt spännande och rolig tid som har gått otroligt fort. Jag har träffat så många underbart trevliga och intressanta människor! Utvecklande för mig på många sätt!

Tandvårdspanoramat har verkligen förändrats under alla dessa år. I mitten på 80-talet var det väldigt mycket akuttandvård. Varje morgon var det säkert 2-3 stycken med tandvärk som väntade på trappan tills vi öppnade. Efter hand som vi fått bättre och friskare tänder är det idag mindre vanligt att patienter kommer in spontant med akuta problem. De allra flesta är idag tidsbokade och kallas regelbundet. Idag är mottagningen digitaliserad och stora rehabiliteringar med tex tandimplantat är mycket vanliga.

Under alla år har vi medvetet satsat mer och mer på den förebyggande tandvården. Tack vare teamarbetet med duktiga profylaxtandsköterskor och tandhygienister kan vi se att våra patienter blir friskare och får behålla sina tänder längre upp i åren.

Jag vill på detta sätt ta tillfället i akt att tacka mina fantastiska medarbetare som gjort de här åren så givande. Jag har fullt förtroende för Haris och hans medarbetare i deras fortsatta tandvårdsarbete.

Samtidigt vill jag tacka alla fina patienter som jag har fått träffa under den här tiden och varmt rekommendera Haris och hans team.

Sedan några månader tillbaka jobbar Olle Holmström åter full tid och är på plats alla vardagar.

– Jag ser fram mot samarbetet med Haris och vill här passa på att tacka Lars för alla dessa år sedan jag började på Tandvårdshuset 1994.

Självklart kommer vi klienter och kollegorna att sakna Lars, då känns det tryggt att Haris som redan många träffat under sin tid på Tandvårdshuset, finns kvar. En mycket omtyckt tandläkare lämnar över till en som redan nu känns mycket trygg och omtyckt.

Tack Lars och njut av ledigheten, från oss alla.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelOlofströmsbandet Von Hinten levererar hårdrock
Nästa artikelBiltest nya Volvo XC40