Jämshög
I tre år har föreningen jobbat hårt på att införskaffa sig nya medlemmar och sponsorer som hjälp för att t.ex. skaffa ny utrustning. Idag ligger medlemmarantalet på cirka 30 styck varav största delen har tävlingslicens.

Bild-1_cmykPå årets öppet hus hos MK Jämke befinner sig besökare från 5-åringar till runt 13-åringar som tack vare sponsorer får prova på att köra olika crossar gratis. Här visas också klubbens nya tröjor upp.

David Maizman på ungdomsverksamheten hjälper de ungdomar som inte kört cross förr och visar en väg in i sporten. De som gärna ville börja kunde skriva på en anmälningslapp och fick där efter direkt information om att t.ex. utrustning får du skaffa själv och/eller hyra och banornas tillgänglighet.

Ville du inte köra eller anmäla dig var du varmt välkommen till att titta på när de körde och köpa grillkorv och dricka när de hade paus.

Hur är det här på klubben?
– Ja, vi tränar ju med ungdomarna, genom lektioner och tydliga instruktioner. Efter att vi ser att de kan köra och har fått en viss körvana börjar de sen köra här på testbanan och med tiden är det ju tävling som gäller.

Vad händer framöver?
– Vi hoppas på en utökning av antalet medlemmar och fler som tar licens. Sponsorantalet har ökat och det är vi glada för, det ger oss möjlighet till att skaffa mer utrustning och mer möjlighet till att pröva på utan kostnad för de som är intresserade. Snart har vi också en Ungdomstävling som är den 13-14 juni där cross-storlekarna är mellan 50 till 125, väldigt olika.

Det som är bra är att första dagen får de mycket info och sedan se till att bli varma i kläderna och dagen efter är det helt enkelt att visa vad du kan.

Text & Bild: Diosmar Jardinez Cuervo

Föregående artikelFixa avloppet eller dränera om huset på ett kick
Nästa artikelÄt ute hos Kopparträdets Hembageri året runt