Sölvesborg
Den 1 april slår Kopparsträdets Hembageri upp dörrarna till sin nya paviljong, ett inglasat tillskott till uteserveringen som erbjuder möjlighet att alltid fika ute, skyddad för regn och bitande vindar.

Den nya paviljongen är 36 kvadratmeter stor, med plats för mellan 32-38 sittplatser. Stolar och bord är i bekväm kostgjord rotting, med både runda och fyrkantiga bord. En kristallkrona i taket lyser upp och inne i paviljongens värme behöver man inte oroa sig för att frysa.

– Det har tagit nästan tre veckor att bygga färdigt paviljongen, berättar Ulrika Johnsson, ägare till Kopparsträdets Hembageri. Och det har blivit riktigt bra! Paviljongen gör att vi syns mer utåt, och vi h_DSC4131-webb  _DSC4158-webbar redan fått mycket positiv respons. Många av våra kunder ser fram emot att sitta i paviljongen, oavsett årstid.

Glaspaviljongen är perfekt för den som vill njuta av solens ännu får strålar till en kaffe eller en lättare lunch. Till sommaren kommer Kopparsträdets Hembageri att utöka sina öppettider, från och med den 18 juni till den siste augusti har de öppet längre på lördagar och kommer även hålla söndagsöppet.

– Vi har alltid något gott att bjuda på, säger Ulrika och ler. Till exempel bakad potatis och olika pajer med köttfärs, skinka eller vegetarisk fyllning. Andra favoriter är våra fräscha sallader och mumsiga surdegsmackor med goda pålägg.

Den 4:e juli firar Kopparsträdets Hembageri 20-årsjubileum och kommer presentera härliga jubileumserbjudanden när firandet närmar sig.

– Något vi planerar framåt är att ansöka om alkoholtillstånd, så att den som vill ska kunna njuta av ett glas vin eller en öl eller cider till maten, avslöjar Ulrika.

Missa inte invigningen av Kopparsträdets mysiga paviljong och passa på att redan nu njuta av en kopp kaffe i den tidiga vårsolen!

 

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelMotorcross-skolan Jämke har öppet hus
Nästa artikelTillbyggt och uppfräschat Willys