Olofström
Carlekes Entreprenad erbjuder sina kunder en bred helhet, med allt från avlopp och dränering, till trädgårdsanläggning och murning. Både privatpersoner och företag drar nytta av deras kunskap.

Carlekes Entreprenad drivs av Hans-Uno Carleke och hans son Oscar Carleke. Företaget har funnits sedan 40-talet och är verksamt i ett stort område från Olofström, Karlshamn och Ryd och även mot Lönsboda och Bromölla. I dagsläget är de sex anställda och tre stycken inhyrda som arbetar på företaget.
– Just nu jobbar vi på grunden till en villa, berättar Oscar. Vi gör allt markarbete fram till färdig grund, med dränering och avlopp.

De har märkt en ökning av dräneringsjobb och avloppsanläggningar tack vare ROT-avdraget, och ännu mer nu inför de nya bestämmelserna.
– Man kan dränera en husgrund och gräva ett avlopp året runt, säger Oscar. Men det är bra att höra av sig i god tid. Ansökningar måste skickas in och beviljas, rörande enskilda avlopp, och det kan ta några månader från första kontakt innan arbetet påbörjas. Vi sköter givetvis hela den biten åt våra kunder också, så att de inte behöver oroa sig för någonting.

Överlag är det dags för hus byggda på 70-talet att dränera om, beroende på var huset är byggt. Har man frågor kan man ringa Carlekes Entreprenad så kommer de ut och tittar.
– Vi anställde två nya förra året, för att öka vår servicegrad och för att hålla nere kundernas väntetid, säger Oscar.

Förra året grävde Carlekes Entreprenad även ner fiber åter Fiberföreningen Byarna över sjöarna. Det var ett stort jobb som pågick från april till december med mycket gott resultat.
Oavsett om man behöver dränera om sitt hus, eller vill ha en grundentreprenad med avloppsanläggning så är det Carlekes Entreprenad man ska vända sig till för ett ordentligt arbete av hög kvalitet.

Text: Petra Horning
Bild: Monica Berg

Föregående artikelZoobutik, hundtrim, jakt, fritid och veterinär under samma tak
Nästa artikelMotorcross-skolan Jämke har öppet hus