Olofström
När hösten och vintern närmar sig är det många som vill höja mysfaktorn och värmen hemma. Att köpa en kamin av Holje El är både smidigt och enkelt, och kaminen är perfekt för att jaga bort höstmörkret.

Vare sig man söker en liten kamin till fritidshuset eller en stor kakelugn så har Holje El ett alternativ som passar. De danskproducerade kaminerna från Heta kommer i alla upptänkliga storlekar och färger, för att passa alla smaker.

Bild2-cmyk– Heta har kaminer i en mängd olika utföranden, berättar Jesper Olsson på Holje El. Man kan få dem klädda med keramik, som finns i 42 olika färger. Att klä kaminen i täljsten eller emalj är också väldigt populärt.
Fördelen med just Hetas kaminer är att de är flexibla och moderna. En genom-tänkt konstruktion av förbränningskammaren garanterar hög kvalitet, lång livslängd och god funktionalitet. Att ta fram kaminer med enkel rengöring och smidig asktömning prioriteras högt.
– Viktigt att tänka på när man funderar på att sätta in en kamin är att vända sig till fackfolk, säger Jesper. Vi hjälper kunderna från början till slut, med rätt placering, bygg-anmälan innan bygget och riktig, fackmannamässig installation. Vi erbjuder ett färdigt koncept, som tar mellan 1-3 dagar att installera hos kunden.

Undersökningar som gjorts bland husägare visar att installera en kamin ligger på 3-4 plats av saker som folk köper till hemmet. En kamin ökar inte bara mysfaktorn utan håller nere energikostnad, och ökar husets värde.
– För den matlagningsintresserade kan vi erbjuda en nyhet i Scan-Line 80XL-B, berättar Christer Andersson, säljansvarig för Heta i Sverige.

Inte nog med att 80XL levereras med två stora ackumuleringsstenar, som lagrar värme upp till 18 timmar eter eldning, man kan även köpa den med en bakugn, för till exempel brödbak.

Precis som intresset för kaminer har sett en ökning så har intresset för andra energikällor ökat, till exempel solcellsanläggningar. Det blir vanligare och vanligare att privatpersoner, kommuner och bostadsrättsföreningar vill installera en anläggning.
– Anläggningarna blir bara bättre och bättre, berättar Björn von Palffy, projektledare för solceller hos Holje El. Nu finns det mindre 3-fas anläggningar som kan monteras i öst- och västläge och inte bara söderläge.

Man har en effektgaranti på 25 år, tack vare att solcellerna inte består av några rörliga delar. På sommaren produceras ofta ett överskott som kan säljas till elhandelsbolagen. Dessutom har man möjlighet att få 60 öre per kilowattimme i skattereduktion för all el som matas in till elnätet. Via en app och hemsida kan man följa produktionen av el i sin solcellsanläggning.

Oavsett om man vill ha mysfaktorn och värmen med en kamin eller smidigheten med självförsörjande el, så är det Holje El man ska vända sig till för att få produkter av hög kvalitet till bra priser.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelOmaka par – 3 i rad
Nästa artikelCentrumadvokaterna inviger nya kontorslokaler