Bromölla
I oktober kan man se ett Omaka par på Humlescenen, en klassisk komedipjäs skriven av Neil Simon som har gjort i flera olika tappningar genom åren. Nu är det dags för teatergruppen 3iRad att visa sin version.

Pjäsen handlar om två män, Felix och Oscar, som delar lägenhet. Den ena är pedant och den andra hans totala motsats, vilket bäddar för en rad olika konflikter. Killarnas pokergäng figurerar också i pjäsen, samt systrarna Dufva som bor ovanför Felix och Oscar.

– Det är mycket hjärta i pjäsen, berättar Anton Salvin, som spelar Felix och även är en av eldsjälarna bakom 3iRad. Det är en fin balansgång mellan drama och humor, med äkta karaktärer och känslor som känns i hjärtat.

– Det är mycket situationskomik och igenkänningshumor i pjäsen, fortsätter Daniel Hansson, som spelar den hetsige Speed i pokergänget.

Bland de andra rollerna finns Linda Gladh som Gwendolyn Dufva och tillika regissör, Helena Haak som Cecily Dufva och Marcus Göransson som Oscar. I pokergänget syns Bosse Andersson som Murray, Jacob Gerhartz som Vinnie och Thomas Gulin som Roy.

Det är en sammansvetsad grupp där alla är väldigt duktiga och lever sig in i sina roller. De har tränat tillsammans i lite mer än en månad och är handplockade för sina roller. Tillsammans bjuder de publiken till 60-talets New York, en resa som bjuder på både humorfyllda och tänkvärda ögonblick.

Gänget bakom 3iRad, Anton, Linda och Bosse, har redan blickarna framåt produktion, gärna någonting med musik, eller ytterligare en fars som Charleys Tant eller Spanska Flugan. Möjligheteran är oändliga. Är man sugen på att se Omaka par i oktober kan man besöka 3iRads hemsida eller boka per telefon på 0735-36 37 67.

INFO-Bladet önskar 3iRad stort lycka till med föreställningen!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelHöstrusta med Wallenbergs Skor
Nästa artikelLåt Holje El göra hösten varmare och mysigare