Jämshög
Är man på jakt efter en god lunch, en läcker exotisk planka eller smörgåstårta till födelsedagen eller festen, så ska man titta inom det nystartade företaget Lussans Delikatesser och Catering.

Lucia Pettersson och Roger Pettersson äger tillsammans företaget Lussans Delikatesser och Catering. Den 10:e januari i år startade de företaget och det är Lucia man hittar bakom disken när man kliver in i den hemtrevliga lokalen mitt i centrala Jämshög.

Lucia har arbetat inom hotell och restaurang s edan hon var 14 år gammal, och har lång och gedigen erfarenhet av god mat och bra service.

– Populärast är våra exotiska plankor och smörgåstårtor, berättar Lucia. De säljer nästan sig själva!

Varje vardag kan man njuta av dagens rätt, då ingår dryck och kaffe till maten. Den som vill unna sig lite lyx på helgen kan gå dit och äta en vällagad och god helgmeny. All mat lagas från grunden, och rätterna kan vara allt från lax till lamm.

– Jag serverar bara hemlagad husmanskost, ler Lucia.

Är man sugen på något lättare än lunch kan Lussans Delikatesser och Catering erbjuda Ängelholmsglass, både pinnar, strutar och kulglass. Hon bjuder även på goda våfflor och klassista danska aebleskivor. Till sommaren finns det planer på att ordna en uteservering utanför dörren så att man kan njuta av godsaker och härlig sol på samma gång.

– Vill man ha hjälp med catering så kan vi sköta allt från servering, till matlagning och diskning, berättar Lucia. Helt efter vad kunden önskar. Vi kan även erbjuda lokalen till uthyrning för större sällskap.

Titta inom Lussans Delikatesser och Catering och njut av god mat lagad med hjärtat!

 

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelHitta guldkorn hos CR Shop Again
Nästa artikelAvnjut sommaren på vackra Landön Camping