Fjälkinge
Besök Skånes enda skärgård och ta del av den vackra naturen kring Landöns Camping. Vare sig man vill stanna på samma ställe hela campingsäsongen eller bara några dagar så är vackra Landöns Camping väl värt ett besök.

Jörgen och Lena Nilsson, med flera, driver Landöns Camping med sina 125 campingplatser, och är måna om att campingen ska drivas på ett så miljövänligt sätt som möjligt, nära natur och landsbygd. Landöns Camping har sitt eget vattenreningsverk som renar havsvatten till finaste dricksvatten, och även ett eget avloppsreningsverk.

– Vi är noga med att vara en miljövänlig camping, och uppmuntrar våra gäster att bland annat sopsortera, berättar Lena leende. Vilket ibland kan vara en utmaning att förklara för utländska turister.

I servicehuset har det nyligen blivit inlagt nytt golv i duscharna, och på toaletterna finns både automatiska kranar och tvålpumpar, för ökad hygien och vattensparande. En del av vattnet till varmvattenberedaren värms idag med solfångare, ett system som Jörgen planerar att byta ut och förbättra.

– Vår ambition är att ta vara på förutsättningarna som finns att driva en verksamhet på landsbygden, i samklang med naturen och nära naturlivet, säger Jörgen. Det finns mycket djur och fåglar här, och man kan till och med åka på sälsafari.

Det är han som sköter om badplatserna, som är både för campare och allmänheten, genom att se till att de är fria från tång. De rensas 4-5 gånger per säsong, och ökar trivseln för badgästerna.

Landöns Camping bjuder på härlig natur, ett stort grönområde med gungor och fotbollsplan, där de i samarbete med den lokala campingföreningen anordnar aktiviteter som till exempel barnens dagar och dansevenemang. I campingkiosken kan man köpa bland annat frukostbullar och kvällstidningar, samt även mjukglass, pinnglass och kulglass för den sötsugne.

Parkera husvagnen eller slå upp tältet på Landöns Camping och njut av den vackra naturen och den härliga gemenskapen!

Text: Petra Horning
Bild: Jörgen Nilsson

Föregående artikelGod mat till både vardag och fest
Nästa artikelFull fart hos MK Jämke