Sölvesborg

Alla har de där plaggen som ligger längst in i garderoben, skorna man inte använt, eller servisen som tar plats i skåpen. Den som inte hinner sälja saker själv på till exempel internet kan vända sig till CR Shop Again, second hand-butiken som säljer på kommission.

Tillsammans startade svägerskorna Rosita Lindekvist och Cecilia Hansson second hand-butiken CR Shop Again förra året. Det har varit hektiskt sedan starten i november, men samtidigt roligt och lärorikt, det är de båda överens om. DSC_0025_webb

– Vi är ingen vanlig second hand-butik, där folk skänker sånt de inte längre vill ha, berättar Rosita. Våra kunder lämnar in saker de vill sälja, så säljer vi det åt dem på kommission. Vi betalar även moms på allt vi säljer.

– Vi är väldigt noga med vad för saker vi tar in, säger Cecilia. Vi tar till exempel inte emot trasiga eller allt för slitna saker.

Sedan starten har närmare 300 kunder lämnat in saker till försäljning, och priserna sätts av Cr Shop Again eller i samråd med kunderna. Efter tre månader återlämnas de saker som ej blivit sålda och för de kunder som ej vill hämta tillbaka är alternativet att Cr Shop Again skänker till Erikshjälpen.

Det är mest kläder som lämnas in. Det är ett mycket blandat utbud av märken och priser, allt från H&M till Zoul, och man kan även hitta guldkorn från till exempel Odd molly och Michael Kors. Det finns mycket damkläder och barnkläder, och Rosita och Cecilia ser gärna en ökning på herrsidan och skosidan.

– I den här butiken går det inte att pruta eftersom Cr shop Again inte äger varorna, konceptet bygger på att sälja varan åt kund. Därför säljs allt i befintligt skick och inget öppet köp gäller här, säger Cecilia.

Framåt planerar de att få igång sin hemsida, för att även kunna erbjuda försäljning på nätet så småningom.

INFO-Bladet önskar Cecilia och Rosita stort lycka till med sin butik!

 

 

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelBella Ljungbergs kväll för cancer
Nästa artikelGod mat till både vardag och fest